lauantai 21. helmikuuta 2015

1014 - The Executioner's Song


Voi Supernatural, miksi sinun pitää aina särkeä sydämeni? Oma vika, kun olen niin omistautunut sarjalle josta tiedän ettei siinä ole onnellista loppua. Ei tämä tieto silti tee sarjan katsomisesta yhtään helpompaa.


Viime viikon täytejakson jälkeen päästään taas asiaan, kun Castiel löytää Kainin. Alkuperäinen veljentappaja ei ole suinkaan ollut toimettomana vaan hän on pistänyt töpinäksi ja antanut omalle merkilleen periksi. Kain on pistänyt lihoiksi murhaajia ja väkivallantekijöitä, eli omia jälkeläisiään, puhdistaakseen maailman omasta likaisesta verenperinnöstään. Siinä onkin aika tekeminen ja jos Kain saisi toimia vapaasti niin aika iso osa ihmiskunnasta olisi pian mullan alla.


Mutta Dean päättää pysäyttää Kainin ja saa tähän apua mahtavalta veljeltään Samilta, Castielilta sekä Crowleylta. Rowena antaa pojalleen täyslaidallisen siitä, miten säälittävää hänen kaveeraamisensa Winchestereiden kanssa on, mutta minä näin asian eri tavalla. Crowley suostuu antamaan First Bladen Deanille sen jälkeen kun Dean valehtelee Crowleyn olevan Kainin tappolistalla. Crowley auttaa Deania suojellakseen itseään sillä sellainen hän on. Ja toki myös siksi että hän on rakastunut Deaniin.


Kain ei olekaan ihan mikä tahansa vastustaja, vaan väkivahva ja vaarallinen. Hän paiskoo Deaniä ympäriinsä kuin räsynukkea, eikä Deanista ole hänelle fyysistä vastusta. Mikä sanoo jotain siitä, kuinka vahva Kain on sillä minä olen aina saanut sellaisen käsityksen että Sam ja Dean ovat molemmat fyysisesti vahvoja miehiä. Sen sijaan Dean on ajattelussaan nopeampi kuin Kain ja niin Kain saa surmansa. Tavallaan se on hyvä, mutta Timothy Omundsonia minun tulee ikävä. Hän oli mahtava.

Ja kyllä, hyvä että Dean sai hoidettua tehtävän loppuun ja löysi sen jälkeen vielä voimaa itsestään luopua First Bladesta. Ja hyvä, että hänellä on niin mahtava veli kuin Sam tukemassa häntä. Mutta on tämä kaikki silti vaan niin kamalaa. Koska kaikkihan me tiedämme, että lopulta käy juuri niin kuin Kain Deanille sanoo ennen kuolemaansa: Dean tappaa ensin kaikki muut ja sitten Samin. Ja sitten hänestä tulee joko sieluton murhaaja kuten Kain oli, tai sitten hän tappaa itsensä.


Tämän tunnelin päässä ei ole valoa.


Pinnallisten huomioiden osio:

Sam harrastaa sarjamurhaajia. Tämä on tärkeä tieto siksi, että me emme vieläkään tiedä kovinkaan paljoa Samin harrastuksista tai kiinnostuksen kohteista. Viitteitä tähän harrastukseen on toki ripoteltu pitkin sarjaa, esimerkiksi toisen kauden jaksossa No Exit. Mutta nyt tiedämme ainakin yhden henkilökohtaisen asian Samista, yhden asian jota hän tekee ihan huvikseen. Outo hupi, kyllä, mutta toisaalta outoa on Samin elämäkin.


En varmaan koskaan saa tarpeekseni tästä Rowenan ja Crowleyn mahtavan kierosta perhedynamiikasta. Rowena, surkein äiti ikinä. Mutta hahmona mahtava.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails