tiistai 17. helmikuuta 2015

1013 - Halt and Catch Fire

Ja nyt on vuorossa täytettä. Se on luonnollista, Supernaturalin kaltainen sarja ei voi aina tykittää pelkkää suoraa juonta. Joten aina välillä pitää laittaa täytejakso. Yleensä nämä ovat vähän kuin hissimusiikkia; harmitonta äänitapettia taustalla. Niin tämäkin jakso.

Luvassa on vanha kunnon kummitusjahti. Tällä kertaa kummitus vaan sattuu asumaan tietokoneissa ja kännyköissä ja kulkee langattoman netin kautta. Pelottava ajatus, kieltämättä. Mutta ongelma tässä on, etten tunne suurta sympatiaa kummituksen uhreja kohtaan. He ovat suoraan sanottuna itsekeskeisiä idiootteja, menivät sillä tavalla jättämään auto-onnettomuuden uhrin oman onnensa nojaan.


Ehkä tämä oli Supernaturalin tapa kommentoida nykymaailman pinnallista menoa, en tiedä. Olen kyllä samaa mieltä. Ihmiset jotka tekstaavat ja ottavat selfietä ajaessaan eivätkä sitten ota vastuuta mahdollisista seurauksista, ansaitsevan rangaistuksen.


Kummitus jättää kuolemansa kostamisen vasta kun hänen vaimonsa tajuaa päästää hänestä irti ja sen myötä hän itse päästää irti vihastaan. Lopussa myös Dean ilmaisee halunsa päästää irti parannuskeinon etsimisestä, jatkaa elämää niin hyvin kuin voi ja kuolla kuin sankari. Sam ei hyväksy tätä, ehkä siksi että Sam tietää ettei tämä tule onnistumaan.


Ei niin, sillä ensi jaksossa Kain ja First Blade ovat taas mukana kuvioissa. Ja Kain on pistänyt töpinäksi.

Pinnallisten huomioiden osio:

Agentit Grohl ja Cobain saivat minut tuntemaan oloni vanhaksi. Jouduin näet myöntämään, etteivät tämänhetkisen opiskelijanuoret välttämättä edes tiedä keitä he ovat ja mikä yhtye oli Nirvana.


Deanin teknologia-avuttomuus on välillä aika hulvatonta. Mitä siellä netissä on, Dean, jonka paljastuminen olisi noin noloa? Joitain noloja valokuvia kenties?


Kännykkädeittailu ja Tinder. Huh, onneksi olen onnellisesti naimisissa.


Death by Stereo! Ne, jotka tietävät mihin elokuvaan tuo kommentti viittaa, saavat pisteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails