keskiviikko 4. helmikuuta 2015

1011 - There's No Place Like Home
Tässä jaksossa tutkitaan vielä enemmän ajatusta hyvästä ja pahasta minästä, kirjaimellisesti. Rakas ystävämme Charlie tulee takaisin Ozin ihmemaasta, todellakin. Mutta hän ei ole aivan oma itsensä. Hän on oikeastaan kaksi itseään, hyvä Charlie ja paha Charlie. Minä olin jotenkin toivonut että Charlie, joka on kaikista kokemistaan vaikeuksistaan huolimatta yksi Samin ja Deanin tuttavapiirin iloisimmista ja tasapainoisimmista ihmisistä, voisi tulla takaisin Ozista suhteellisen vahingoittumattomana. Kenties hän olisi suhteessa Dorothyn kanssa. Mutta kenelläpä tässä sarjassa säilyy elämä iloisena ja normaalina sen jälkeen kun he ovat joutuneet tekemisiin Samin ja Deanin kanssa?


Charlie on jakautunut Ozissa kahteen persoonaan ja hänen paha puolensa on tosi paha. Hyvä puoli on puolestaan tosi hyvä, vähän liiankin hyvä. Niin hyvä ettei hän voi enää hakkeroida mitään, mikä on kieltämättä Charlielle ongelma. Paha Charlie haluaa päästä hyvän Charlien suosioon ja hän ajattelee että paras tapa tehdä näin on tappaa kaikki ne ihmiset jotka liittyivät jotenkin Charlien vanhempien kuolemaan auto-onnettomuudessa sekä sen jälkimaininkeihin. Kosto voi joskus olla suloinen, mutta tämä ei silti ole hyvä idea.

Jaksossa rinnastetaan tietenkin Charlien molemmat puolet ja Deanin molemmat puolet. Ymmärrän, miten tämän voisi tulkita todella alleviivaavana ja typeränä, mutta minulle tämä toimi. Osittain se toimi siksi että pidän Charliesta niin valtavasti, mutta osittain siksi että pidän siitä millainen Dean on Charlien seurassa. Hän on samanlainen kuin hyvinä aikoina Samin seurassa, eli rento ja vapautunut. Mutta Charliea kohtaan hän on lisäksi lempeä ja suojeleva. Pahassakin Charliessa hän halusi nähdä hyvää.


Charlien hyvä ja paha puoli sovitetaan lopuksi jälleen yhteen ja Deanin tule tehdä sama. Mutta se onnistuu vain jos hän antaa itselleen armoa, antaa itselleen anteeksi ja uskoo itseensä. Charlie antaa hänelle anteeksi ja Sam uskoo häneen, joten ei kai se niin vaikeaa voi olla?


Sam on tämän kauden järkevä tukipilari. Kunhan häntä ei taas syöstäisi johonkin tuhoon, vaan hän oikeasti pysyisi näin kypsänä ja järkevänä kuin mitä hän on nyt.Pinnallisten huomioiden osio:

Viikon sitaatti, paras kuvaus Charliesta:

Dean: What are you saying Charlie tortured someone? Our Charlie, yay high? Wouldn't hurt a hobbit, practically sparkles.

Agentit Gabriel ja Collins, niin kuin Genesis-yhtyeen laulajat Peter Gabriel ja Phil Collins. Tai kuten enkeli Gabriel ja Misha Collins. Genesis-selitys on minusta hauskempi.


Dean yrittää elää terveellisesti. Vihersmoothiet ja kaikki, voi hyvänen aika. :-D


Charlien mukana on palannut Charlien ihana pirteä pikkuinen keltainen auto. Se on suloinen.


Tämä kuva on tässä ihan muuten vaan siksi, että se on hauska.
Älä Dean lyö! Tätä kohtausta oli kyllä aika paha katsoa, vaikka kyseessä olikin paha Charlie.


Luin tässä menneellä viikolla pätkän erästä arvostelua, jonka kirjoittaja inhoaa Charliea siksi että tämä on Mary Sue. Ja niinhän Charlie onkin kuna siaa tarkemmin ajattelee. Yleensä Mary Suet ärsyttävät minua aivan suunnattomasti, mutta Charliea minä rakastan. Luulen tämän johtuvan siitä että hän tuo paljon kaivattua iloisuutta ja hauskuutta tähän välillä tosi raskaaseen sarjaan. Minua ei haittaa pieni kimallus synkkyyden keskellä.


Lisäksi hänellä on Robyn & Röyksopp T-paita. Se tekee hänestä automaattisesti upean.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails