keskiviikko 28. tammikuuta 2015

1010 - The Hunter Games


Viimeksi kun näimme Deanin, Samin ja Castielin, Dean oli juuri vetänyt kunnon verilöylyn. Tässä jaksossa puidaan sen jälkimaininkeja, mutta ei minun mielestäni kovin tyydyttävällä tavalla.

Otetaan ensin huonot puolet. Claire on yhä jotenkin turha. Minä en vieläkään ymmärrä, miksi tämä hahmo piti tuoda mukaan. Hänen kanssakäymisensä Castielin kanssa jää pinnalliseksi ja hän ei näytä oikein sopivan mihinkään rakoon tässä jaksossa. Clairen hahmon ainoa anti tuntuu olevan se, että meille paukutetaan jälleen kerran päähän että kaikissa meissä asuu jonkinnäköinen hirviö. Tätähän puolta ei tässä sarjassa olekaan alleviivattu kyllästymiseen asti viimeisen 10 kauden ajan. Jos Claire joskus palaa, toivon että se tapahtuu perustellummin ja paremman tarinan siivittämänä.


Pidin myös outona sitä, että Sam ja Dean noin vaan juoksivat hakemaan Crowleylta apua. Siis Crowleylta, joka teki Deanista demonin ja kusetti molempia oikein kunnolla? Toisaalta, hän on tällä hetkellä ainoa joka voi heitä auttaa mutta silti minusta tämä käänne oli huonosti perusteltu. Toisaalta, mitäpä Crowley ei tekisi Deanin vuoksi.


Mutta sitten ne hyvät puolet. Dean ja Sam olivat ihan huippuvedossa. Dean on kerrankin aidon ja raa’an rehellinen itselleen ja muille. Hän ei piiloutunut huonojen vitsien, ruuan, juoman ja naisten taakse, vaan katsoi totuutta silmiin ja sanoi asiat niin kuin ne ovat. Siitä Deanista minä pidän.


Sam taas piti pään kylmänä ja oli myös suoraselkäinen, järkevä itsensä joka oikeasti haluaa löytää ratkaisun ongelmaan. Poissa oli härkäpäinen pakkomielteisyys.


Ja vaikka Metatron saa minun puolestani unohtua Taivaan vankilaan ikuisiksi ajoiksi, niin tässä jaksossa hänen mukana olonsa oli perusteltua. Hän antoi tiedon murusia siitä, miten Kainin merkin saa ehkä poistettua mutta hän auttoi myös näkemään kuinka kuilun partaalla Dean on. Sillä miehellä ei todellakaan ole enää minkäänlaista itsehillintää jäljellä. On hän ennenkin ollut pelottava tappaja ja kylmä kiduttaja tilanteen vaatiessa, mutta nyt hän on täysin pitelemätön. Ja myönnettäköön että minä hieman nautin kun Metatron otti Deanilta pataan.


Crowley ja Rowena ovat nopeasti kohonneet tämän sarjan yhdeksi suosikkiperheistäni. Hehän ovat ihan helvetistä, kirjaimellisesti, mutta juuri siksi niin mahtavia koska heidän keskinäinen vihanpitonsa on täysin avointa ja rehellistä. Ja silti he rakastavat toisiaan, omalla tavallaan. Heidän verensä on todellakin vettä sakeampaa.


Loppufiilis tästä jaksosta jäi kuitenkin hieman ontoksi. Miten tästä edetään? Mitä tässä yritettiin meille kertoa? Minä jäin kyllä vähän raapimaan päätäni.

Seuraavassa jaksossa Charlie tulee takaisin! Mutta onko hän aivan oma itsensä?

Pinnallisten huomioiden osio:

Kova alkutekstiosuus.Viikon sitaatti:Mitä tahansa mitä Rowena ja Crowley keskenään puhuivat. Esimerkiksi:
Rowena: You're soaked in the horror sweat. I haven't seen that since the plague years, darling what can I do?
Crowley: Not a thing you evil bitch.
Rowena: 'Not a thing you evil bitch,' mother.
Rowena aiheuttaa pojalleen painajaisia ja vakoilee tätä. Eikä pyydä anteeksi. Kamala nainen, huono äiti, mutta juuri siksi niin upea!


Minua aina naurattavat nämä Supernaturalin sliipatut ja hyvin kammatut laitapuolen kulkijat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails