maanantai 1. joulukuuta 2014

1007 - Girls, Girls, Girls
Siinä missä viime viikon jakso onnistui ylittämään alhaiset odotukset, niin tämän viikon jakso onnistui saavuttamaan korkeat odotukset. Tiesin, että nyt on luvassa jotain jännää ja mielenkiintoista, enkä joutunut pettymään. Jaksossa oli kaikki ne elementit, mistä Supernaturalissa pidän eli veljellisen suhteen vahvuus, elämän suuria kysymyksiä, tunteita ja hieman yllättävä paljastus. Eniten pidin siitä, että jakson promotraileri antoi varsinaisesta jaksosta hyvin erilaisen kuvan, hyvällä tavalla.


Olin ehtinyt jo katsoa Samin ja Deanin alun hauskan sanailun monta kertaa promoklippinä, mutta silti se jaksoi hymyilyttää. Sam veti kaiken ilon irti Deanin deittipalvelun käyttäjätunnuksesta, se tapa millä hän lausui sen kirvoitti kunnon kikatukset. Samoin Samin ilme kun Shayleen ei ollutkaan mikään kanadalainen rekkakuski nimeltä Bruce vaan hyvin viehättävä nainen, oli näkemisen arvoinen.


Samalla pidin kuitenkin siitä tavasta, millä Shayleenin paljastuminen prostituoiduksi käsiteltiin. Kaikessa maskuliinisessa kiimaisuudessaan Dean vihelsi pelin heti siinä vaiheessa poikki ja sanoi, että hänen periaatteisiinsa kuuluu "no cash for ass", eli ei makseta seksistä.
(Mietin heti tässä vaiheessa että miksi hän sitten vei Castielin muutama vuosi sitten ilotaloon? Mutta koska minusta se jakso oli huono ja tyhmä niin voin hyvin teeskennellä ettei sitä tapahtunut.)
Eivätkä Sam ja Dean kamalasti arvosta demonisutenöörejä, jotka pakottavat ihmisiä prostituutioon. Kukapa sellaisia niljakkeita arvostaisikaan?


Jakso vei kauden tarinaa hienosti eteenpäin ja avasi meille monen salaperäisen sivuhahmon tarinaa. Hannah joutui kohtaamaan emäntäkehonsa Carolinen aviomiehen ja punnitsemaan valintojaan. Halusiko hän todella riistää Carolinen elämän vain ajaakseen enkelten asiaa? Sarjassa on aikaisemmin tehty selväksi että toisin kuin demonit, enkelit eivät voi ottaa ihmisiä valtaansa ilman lupaa. Jäin miettimään, että miksi Caroline sitten koki olonsa riistetyksi jos Hannah kuitenkin periaatteessa oli ottanut hänen kehonsa käyttöön luvan kanssa. Mutta ehkä Caroline ei Hannahin pyyntöön suostuessaan ymmärtänyt, mihin ryhtyi ja koki tulleensa huijatuksi? Se olisi helppo uskoa.


Hannahin lopullinen päätös jättää Carolinen keho ja antaa tämän jatkaa ihmiselämäänsä ennakoi päätöksiä, mitä Castiel joutuu ehkä tulevaisuudessa tekemään. Tiedämmehän, että hänen isäntänsä Jimmy Novakin tytär Claire tulee mukaan sarjaan tällä kaudella.

Dean ja Cole puolestaan tekivät sovinnon, kun Dean sai kerrottua Colelle, miksi tappoi tämän isän. Colen isä oli hirviö, tai ainakin sellaisen vallassa, joka olisi todennäköisesti tappanut Colen ja tämän äidin ellei Dean olisi ehtinyt väliin. Cole ei ymmärrettävästi tätä pureskelematta niele, mutta hyväksyy sen etteivät Dean ja Sam ole hänen vihollisiaan. Dean myös pitää Colelle tunteikkaan puheen siitä miten hän tietää että häntä ei voi enää pelastaa mutta Cole voi yhä pelastaa itsensä. Toki hän tavoilleen uskollisena myöhemmin valehtelee Samille että hän sanoi sen vaan päästäkseen läpi Coleen. Mutta kyllä me kaikki tiedämme, että näin se on. Samin ja Deanin tarinan loppu ei tule olemaan onnellinen, vaan tyly ja verinen.


Ja sitten noita Rowena, josta minä pidin heti. Ensinnäkin, hän on luonnollinen noita eikä mikään säälittävä vallanhimoinen hölmö joka on myynyt sielunsa saadakseen taikavoimia. Toiseksi, hän on aika viileä ja tyylikäs mimmi kaikessa pahuudessaankin. Kolmanneksi, hänessä on jotain aidosti vahvaa ja vaikuttavaa, mikä tekee hänestä mielenkiintoisen. Tässä sarjassa ei koskaan ole tarpeeksi mielenkiintoisia naispuolisia hahmoja, etenkään pahiksia nyt kun Abaddonkin on poissa. Neljänneksi, hän on Crowleyn äiti! Niin että nyt tiedämme miksi siitä kierosta ketkusta tuli niin kiero: se on sukuvika. Minä pidän tästä käänteestä valtavasti. Näemmekö nyt äidin ja pojan yhdistävän pahat voimansa? Toivottavasti.


Seuraavassa jaksossa tapaamme taas ihanat rouvat sheriffit Jody Millsin ja Donna Hanscumin. Lisää hyvää siis luvassa!

Pinnallisten huomioiden osio:

Aika moni prostituoitu varmaan tekisi mielellään palkattomia ylitöitä Deanin kanssa.


Tämä Deanin kasvoilla häivähtävä pettymys. Onko se pettymystä Shayleenin ammatinvalintaan vai pettymystä siitä, että nainen kiinnostui hänestä ainoastaan asiakkaana, eikä miehenä?


Hannah ja olemattomat häveliäisyyden rajat. :-D


Mahtava kuolema tällä demonilla. Ällöttävät kuolemat ovat minusta tämän sarjan parhaimpia osia.


Viikon sitaatti:
Crowley: So you and your halfwit pal threw me into the sex trade. I'm evil. That's just tacky.
Crowley. Sinä olet niin mahtava!


Viimeistään tässä vaiheessa, kun Sam vastoin vaistoaan laskee aseensa Deanin käskystä, tajusin että veljellinen suhde on taas voimissaan. Se on hyvä asia.


2 kommenttia:

  1. Olen muuten samoilla linjoilla, paitsi naisen nimi taisi olla Caroline eikä Catherine..? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kappas, niin onkin. Virhe korjattu.

      Poista

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails