perjantai 31. lokakuuta 2014

1004 - Paper Moon


Odotukseni tämän jakson suhteen eivät olleet korkealla, joten ne eivät myöskään alittuneet. Mutta eivät myöskään ylittyneet. Minä en pitänyt Bitten-jaksosta. Se oli minusta ehkä yksi tylsimmistä Supernaturalin jaksoista ikinä. Mutta moni TV-arvostelija ja kolumnisti on pitänyt siitä paljonkin ja siitä sarjan tekijät saivat päähänsä että siihen olisi hyvä palata. Huono idea, mielestäni.

Jakso yritti kovasti vetää rinnastuksia Katen ja Tashan sekä Samin ja Deanin välille. Tämä olisikin toiminut jos Kate ja Tasha olisivat olleet edes jotenkin kiinnostavia hahmoina. Mutta ongelmani Katen (sekä hänen kauttaan Tashan) hahmon suhteen on se, että hän on tylsä. Hänessä ei ole mitään syvyyttä, ei mitään kosketuspintaa, ei mitään kiinnostavaa. Hän on yksinkertaisesti todella pitkästyttävää seurattavaa. Hänet päätettiin kuitenkin jättää eloon, mikä on kai ihan hyvä päätös. Luoja tietää ettei tällä sarjalla ole kauheasti varaa tapattaa naispuolisia hahmojaan, joten pidetään nyt niistä vähistäkin kiinni. 


Toinen syy miksi minun oli vaikea tuntea sympatiaa tai kiinnostusta Katea kohtaan on, että mielestäni hän teki siskolleen todella inhottavan ja itsekeskeisen tempun. Kun Sam ja Dean ovat tuoneet toisiaan kuolleista, he ovat sentään palauttaneet toisen ihan ihmiseksi. Ulkopuoliset voimat ovat olleet ne, jotka ovat vieneet heiltä sielun tai muuttaneet heidät demoniksi. Kate teki siskostaan hirviön omista itsekkäistä lähtökohdistaan. Hän ehkä pystyy itse hillitsemään hirviöpuolen itsestään, mutta se ei poista sitä tosiasiaa että syvällä sisimmässään hän on hirviö. Eikä hänen tulisi ikinä pakottaa ketään muuta siihen elämään. 

Lisäksi jakso kärsi liiallisesta alleviivaamisesta. Oliko meidän aivan pakko katsoa niitä lukuisia takaumia sekä Bitten-jaksoon että sielunmyyjä-Lesteriin? Lesteriä on käsitelty jo parin jakson ajan, kyllä katsojat hänet muistavat. Emme me tyhmiä ole.


Kuitenkin Samin ja Deanin väliset keskustelut olivat ihan kiinnostavaa seurattavaa. Sam myöntää, että hänellä on omallatunnollaan enemmän kuin pelkkä Lester, vaikka ne muut eivät olekaan ihmisiä. Dean taas myöntää, ettei hän ole vielä ihan kunnossa mutta että hänen on sovitettava pahat tekonsa jollain tavalla. Ja kuten tiedämme, Dean ja Sam ovat sellaisia että heidän on pakko olla koko ajan liikkeessä tai muuten he hajoavat.


Minä olisin halunnut nähdä Deanmonia paljon enemmän ja minua ärsyttää jos tämä juonikuvio jätetään nyt tähän. En olisi yllättynyt, tällainen tempoilu on tälle sarjalle tyypillistä. Mutta toivossa on hyvä elää, onhan Deanillä yhä Kainin merkki.


Ensi viikolla on taukoa, mutta sitten on vuorossa Supernaturalin 200:s jakso! Ja se on musikaali. Samin ja Deanin elämästä. Lukiolaisteinien esittämänä. Se vaikuttaa aidosti hauskalta ja kepeältä. Kunhan Dean ei vaan laula.

Pinnallisten huomioiden osio:
Tämän lähemmäs poikia rantalomalla emme varmaan pääse. Mutta ihana kohtaus tämäkin. Ja tuo "No Hunting" -kyltti hymyilytti.

Sen verran selvisi, että kyseessä ei ole nyrjähtänyt olka- vaan kyynärpää. Ja sen aiheutti demoni. Ja Deanin mielestä se on hauskaa. No on se vähän. :-)


Viikon sitaatti:
Dean: You've been kicked, bit, scratched, stabbed, possessed, killed...and you sprain your friggin' elbow?
Sam: Dude, it was more than a sprain. All right? And it was a friggin' demon, but -
Dean: But what? That sling come with a slice of crybaby pie on the side? Please.
Tuolla Vancouverin suunnalla on kyllä tosi komeat maisemat. Pitäisi joskus päästä käymään.


Minä pidän univormuista.


2 kommenttia:

 1. Itseä ärsyttää ihan älyttömästi kuinka hitaalla temmolla sarja taas käy. En ymmärrä myöskään kuinka Deanin demonius parannettiin näin nopeasti, tuohan on aihe jolla olisi kyennyt herkuttelemaan vaikka kuinka kauan. Kainin merkki herättää itsellä toiveita, että ehkä Dean taantuu takaisin demoniksi ja hommat eivät etene enää niin nätisti. Tulevat jaksot sen vasta paljastavat. :)

  Tuleva musikaalijakso herättää itsessä toiveikkuutta ja pientä hilpeyttä. :D


  + Haluaisin kysyä kuinka olet koodannut, että etusivulla näkyy vain osa yksittäisestä kirjoituksesta. Eli kun kirjoitat näitä loistavia jaksoselostuksia niin miten koodaat etusivulle tuon "Jatka lukemista" jutun? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kutsuit jaksoselostuksiani loistaviksi. :-)

   Samaa mieltä Demoni-Deanista. Tässä olisi ollut mahdollisuus revitellä oikein kunnolla, mutta ei sitten. Kainin merkistä saamme varmaan kuulla vielä.

   "Jatka lukemista" on Bloggerissa oleva toiminto. Se laitetaan tekstieditorissa siihen kohtaan, mihin haluaa tekstin katkaista.

   Poista

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails