sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Ajatuksia ja mietteitä yhdeksännestä kaudesta


Yhdeksäs tuotantokausi. Kausi joka lupasi paljon mutta antoi, no, vähän vähemmän.

Tämä tuotantokausi oli todellinen toteutumattoman potentiaalin tuotantokausi. Paljon asioita heitettiin ilmaan, paljon luvattiin mutta harva asia toteutui. Jos toteutui, niin lopputulos oli hätiköity ja epätyydyttävä.

Esimerkiksi Gadreelin aika Samin kehossa ja sitä seurannut Samin ja Deanin välinen henkinen kuilu poukkoili tarinana sinne ja tänne. Ensin tämän tarinan teemana oli Samin vapaan tahdon riistäminen, sitten Gadreelin pyrkimys sovittaa omat pahat tekonsa ja sitten lopulta Deanin luisu Kainin merkin voimasta kohti pimeyttä. Mitään näistä tarinoista ei selitetty kunnolla, mikään ei saanut kunnollista päätöstä. Ainoastaan Kainin merkillä oli lopulta jokin päämäärä ja merkitys. Mikä? Sitä emme vielä tiedä.

Minua jäi suunnattomasti vaivaamaan se, ettei Samin ajatuksia ja tunteita enkelin hallitsemaksi joutumisesta koskaan käsitelty. Siitä teemasta olisi saanut vaikka mitä irti, nyt se ohitettiin olankohautuksella ja muutamalla lyhyellä maininnalla.

Minua ärsytti tällä kaudella myös se tapa, millä hahmot uhrattiin tarinan alttarille. Yhdessä jaksossa he olivat tällaisia, seuraavassa taas täysin erilaisia. Koko kauden ajan mentiin tarina edellä kun Supernaturalin perinteinen vahvuus on ollut nimenomaan sen hahmoissa ja heidän välisissä suhteissaan. Esimerkiksi upea ja mahtava Abaddon hukattiin potentiaalina täysin, lopulta hän oli vain yksi pikku välikappale joka jauhautui mitä epätyydyttävimmällä tavalla tämän kauden keskenään riitelevien tarinanpätkien väliin.

Älkääkä edes muistuttako minua Metatronista ja siitä maailman tylsimmästä enkelisodasta. Se vasta olikin pitkästyttävä sotku, josta en halua enää kuullakaan.

Oli tässä sotkuisassa kaudessa hyvätkin hetkensä. Pidin siitä että Charlie ja sheriffi Mills pysyvät yhä Winchestereiden maailmassa mukana. He ovat kaksi lempi sivuhahmoani ja tuovat mielestäni paljon hyvää mukaan sarjaan. Kainin merkki ja Deanin muutos demoniksi saavat minut varovaisen innostuneeksi kymmenennen kauden suhteen. Toivottavasti homma saadaan taas rullaamaan jotenkin sulavasti. Supernatural on kestänyt jo niin pitkään, että sen toivoisi loppuvan kunniallisesti eikä vaan hiipuvan hitaasti pois.

Mitä mieltä itse olit yhdeksännestä kaudesta? Hitti vai huti? Vastaa sivupalkissa olevaan kyselyyn!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails