perjantai 23. toukokuuta 2014

0923 - Do You Believe in Miracles
Supernatural, vanha ystäväni. Aina kun päästään kauden loppuun sinä vedät jollakin tavalla maton altani. Nyt et ihan vetänyt, sillä osasin jollakin tasolla odottaa tätä käännettä. En halunnut sen tapahtuvan, sillä se on kauhea ja ahdistava, mutta näin jälkiviisaana voin todeta että kaikki tiet ovat aina vieneet tähän pisteeseen.


En ole ollut oikein tyytyväinen yhdeksännen kauden loppupuoliskoon. Mielestäni enkelijuoni on ollut ylimalkaisesti ja epäkiinnostavasti käsitelty, Metatron on vastustajana ollut lähinnä rasittava eikä ollenkaan pelottava tai varteenotettava uhka. Olen myös ollut hyvin tyytymätön siihen, että Samin ja Deanin välinen kuilu sekä Samin suhtautuminen Gadreeliin lakaistiin sivuun kaiken enkelihötön tieltä.


Tämä jakso antoi hieman enemmän vastauksia kaikkiin avoinna oleviin kysymyksiin. Pidin siitä että saimme tietää enemmän Gadreelin sielunelämästä. Siksi olenkin pettynyt siihen, että hän kuoli. Gadreel oli minusta hahmona kiinnostava ja olisin mielelläni nähnyt häntä sarjassa enemmän.


Tämän ja viime jakson aikana kiinnostuin tosin myös Hannah-enkelistä hieman. Hän vaikuttaa fiksummalta kuin muut enkelit, ehkä näemme häntä ensi kaudella?


Hyvä, että Castielin alati vähenevä enkeliesanssi otettiin myös puheeksi. Laina-aika alkaa huveta, mitenköhän enkelimmelle sitten käy? Miten hän saa sen takaisin, vai saako koskaan?

Sam ja Dean puhuivat myös asioita läpi, mutta olisin silti kaivannut jotain enemmän. Kovin pinnalliseksi heidän keskustelunsa jäi ja selvästi heidän välillään on vielä paljon selvitettävää. Toivon, että tähän asiaan palataan vielä ensi kaudella ja he selvittävät asiansa kunnolla.


Metatron on vankilassa ja saa minun puolestani unohtua sinne. Enkelitabletti on hajotettu ja Castiel hajotti sen pelastaakseen Deanin. Tämä teko sai minut haluamaan antaa Castielille ison halauksen. Tuollainen teko merkitsee rakkautta. Millaista rakkautta, sitä voi itse kukin arvailla tahollaan. Mutta rakkautta se on.


Rakkautta on myös se ettei Sam ole, kaikista puheistaan huolimatta, valmis antamaan Deanin kuolla. Mutta ei hänen tarvitse, sillä se kiero pirulainen Crowley tulee ihan oma-aloitteisesti apuun.


Kuten jo edellä sanoin, olen jollain tasolla odottanut tätä käännettä. Tämä on ollut yksi Deanin suurimmista peloista, kuten kolmannen kauden jaksossa Dream a Little Dream of Me kävi ilmi. Nyt se pelko sitten kävi toteen. Rintaa puristaa ja ahdistaa koko asia mutta toisaalta, ei tässä kukaan enää odotakaan Winchesterin pojille mitään onnellisia loppuja. Dean, demonius, Kainin merkki ja kaikki Deanin psykologiset patoumat ja mielenterveysongelmat muodostavat räjähdysherkän yhdistelmän.


Miten tämä jatkuu? Sen näemme ensi syksynä.

Pinnallisten huomioiden osio:

Viikon sitaatti:
Dean: Game of Thrones is complicated. Shower sex that's complicated. Hell ain't complicated. You're problem ain't Hell, it's you.
Kiinnostava mielleyhtymä, Dean. Game of Thronesista en osaa sanoa, mutta suihkuseksistä olen samaa mieltä.


Yksi toinen syy siihen miksi minua tulee Gadreelia ikävä on kieltämättä se, että Tahmoh Penikett on aika komea mies.


Castiel tajuaa nykyään populaarikulttuuriviittauksia ja on suloisen ylpeä itsestään. Wookie totta tosiaan.


Mistä ihmeestä jotkut kodittomat saavat ykskaks nähtäväkseen viraalivideon? Ärsyttää tällaiset lapsukset.


Kauheasti siitepölyä ilmassa. ;-( *niisk*


Ilmoittautukaa kommenttiosiossa kaikki te, jotka uskovat minun laillani että Crowley toivoo salaa saavansa Deanista nyt rakastajan itselleen.

2 kommenttia:

 1. Allekirjoitan viimeisen kommenttisi täysin! Crowley on nyt ysikauden aikana kehittänyt varsinaisen mieltymyksen Deania kohtaan ja on varmasti yksi syy minkä vuoksi niin hanakasti halusi Deanin saavan Kainin merkin. Ihan tälläistä lopputulosta en osannut odottaa, mutta jännäksi menee! En tajua kuinka Supernaturalin käsikirjoittavat saavat kauden loppuhuipennukseksi kehiteltyä kaikkea täysin maton alta vetävää, mutta sitten itse kaudet ovat alkaneet mennä tietyllä osalla keskinkertaiseksi. Todella paljon outoja juonikuvioita ja asiat vain lätkäistään katsojille, ilman että katsojien tarvii olla aktiivisia tajutakseen mitä tässä sarjassa on kyse.

  Jään kyllä odottamaan mielenkiinnolla kymppikautta ja miten Deanin demonius tullaan sarjassa käsittelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riikka, tämä kausi ei kyllä lunastanut kaikkia odotuksia. Liian monta asiaa lakaistiin maton alle ja hahmot tuntuivat välillä vaihtavan persoonallisuutta jaksosta toiseen.
   Mitä Crowleyn tulee, ainahan hän on ollut seksuaalisesti moniselitteinen tyyppi joka on tykännyt kiusoitella Winchesterin poikia. Nyt mukaan on kuitenkin mielestäni tullut vahvempaa kiinnostusta.

   Poista

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails