tiistai 13. toukokuuta 2014

0921 - King of the Damned

Supernatural: Bloodlines -sarjasta ei sitten tulekaan mitään. En ole asiasta kovinkaan surullinen ››

Voi pettymysten pettymys. Se oli ensimmäinen ajatukseni tämän jakson jälkeen. Tässä jaksossa tiivistyy monta asiaa, jotka häiritsevät minua sekä koko sarjassa, että tällä tuotantokaudella.

Ensisijainen ärsytyksen aiheuttaja oli se, että hahmot oli kaikki myllätty uuteen uskoon ja uhrattu tarinan hyväksi. Sen pitäisi olla päinvastoin, Supernatural on sarja joka lepää pitkälti hahmojensa harteilla. 


Ennen niin pelottavat ja ahdistavat enkelit olivat Gadreelia ja Castielia lukuun ottamatta outoja, aivottomia nössöjä vailla mitään tarttumapintaa. Vain jotta voitaisiin edistää tätä koko enkelisota-Castiel-on-kapinallisten-johtaja -tarinaa. Tämä trendi on jatkunut koko kauden ja se on suurin syy siihen miksei enkeleiden tarina enää kiinnosta minua. 


Entä Sam ja Dean sitten? Muutama jakso sitten Castiel ilmaisi huolensa ja vihansa siitä, että Dean on ottanut Kainin merkin. Hän tietää mitä se tekee ihmiselle ja hän ei halunnut nähdä Deanin syöksyvän tuhon ja väkivallan syövereihin. Nyt hän yhtäkkiä kutsuukin pojat paikalle kiduttamaan tunnustuksen ulos Metatronin typerästä seuraajasta Ezrasta? Mikä tämä käänne on olevinaan? Ja mistä lähtien Castiel on ollut liian herkkä pieksemään tunnustuksia ulos vangeista?


Tuntui siltä, että tämänkin käänteen ideana oli saada mukaan se outo kuulustelukohtaus. Se oli sinänsä ihan hauska, mutta kokonaisuuden kannalta täysin turha ja irrallinen.


Crowleyn ja Abaddonin välinen keskustelu ja sopimuksen teko oli varsin hämmentävää ja turhauttavaa seurattavaa. Toisaalta rakastin ja rakastan yhä näiden kahden välistä sanailua, mutta toisaalta Crowleyn pojan Gavinin tuominen mukaan peliin oli täysin outo ja perustelematon käänne. Kuten jaksosta Weekend at Bobby's muistamme, Gavin ja Crowley vihasivat toisiaan eläessään ja vielä kuoleman jälkeenkin. Tuolloin Gavin oli vielä laivan kapteeni joka oli selvästi pärjännyt elämässään kamalasta isästään huolimatta. Nyt hänestä tehtiin vähän pellemäinen hahmo jotta mukaan saataisiin lisättyä pari vitsiä hehkulampuista ja jotta hän ja Crowley voisivat puhua tunteistaan.


En minä halua kuulla Crowleyn inhimillisistä tunteista, on hänessä kuinka rippeitä ihmisyydestä tahansa. Minä haluan hänet pahana ja kierona.


Entä lopun taistelu Deanin ja Abaddonin välillä? Minua suorastaan suututti sen katsominen. Sen olisi pitänyt olla jotain mahtavaa, loisteliasta ja eeppistä. Sen sijaan siinä nähtiin muuten niin fiksu, kiero ja pelottava Abaddon pitämässä stereotyyppinen tyhmän sarjakuvapahiksen pitkä puhe jonka päätteeksi Dean pistää hänet päiviltä. Tuosta noin vaan.


Tämänkin kohtauksen olisin odottanut olevan jotain hienoa ja oikeasti ahdistavaa, pelottava katsaus siihen kuinka syvälle Dean on mennyt. Sen sijaan kaiken ympäröivän hölynpölyn johdosta se ei tehnyt yhtään niin suurta vaikutusta kuin mitä sen olisi pitänyt.

Ei jotain pahaa, ettei jotain hyvääkin. Pidin siitä, että saimme vihdoin ja viimein kuulla Samin ajatuksia kaikesta kokemastaan. En ihan ymmärrä miksei hän ole vihaisempi Gadreelia kohtaan, ottaen kuitenkin huomioon että tämä käytännössä riivasi hänet ja riivaus on tässä sarjassa aina rinnastettu fyysiseen pahoinpitelyyn ja jopa raiskaukseen. Mutta kiva oli joka tapauksessa viimein saada Sam hieman avautumaan.


Olen myös sitä mieltä että kaikki näyttelijät tekivät hyvää työtä huonolla materiaalilla. Alaina Huffman oli loistava kuten aina, ja minua tulee häntä ja Abaddonia kova ikävä.


Jensen Ackles esitti hyvin Deanin pahenevan kierteen kohti väkivaltaa ja tuhoa, vaikka käsikirjoitus olikin tämän asian suhteen kovin tempoileva. 


Toivotaan vielä, että meno paranee parin viimeisen jakson aikana. Kaipaan pikaisesti jotain tolkkua ja kiinnostavuutta kaikkiin avoinna oleviin kysymyksiin. Enkä haluaisi, että kaikki selitetään pikavauhtia viimeisen jakson aikana.

Pinnallisten huomioiden osio:

Halataan!Mädäntyvän ruumiin haju. Ah, ihanaa.


Tappaminen. Dean tykkää siitä. Oi voi. :-(


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails