tiistai 6. toukokuuta 2014

0920 - Bloodlines


Tässä tämä sitten oli, suunnitellun spin-offin pilottijakso. Siinä missä Supernatural on aina erottunut muista emokanavansa sarjoista olemalla vähän rosoisempi, työväenluokkaisempi ja enemmän rock kuin pop, niin Bloodlines oli enemmän samaa keskinkertaista tavaraa kuin niin monet muut CW:n sarjat.


Kaupunkimaisemat (jakso on oikeasti kuvattu Chicagossa) toivat siihen kiinnostavuutta mutta kaikki muu oli aika keskinkertaista. Oli hirviöitä, oli uhreja, oli tylsä romanssi sekä Sam ja Dean jotka vaikuttivat koko ajan siltä että he ovat eksyneet väärään sarjaan.


Yksi minua eniten hämmentävistä asioista tässä suunnitellussa sisarsarjassa on se, ettei siinä ole yhtään aikaisemmin tuttua Supernaturalin hahmoa. Supernaturalhan on täynnä hyviä hahmoja jotka näyttelijöineen ansaitsisivat oman sarjan! Minä niin katsoisin sarjaa, jossa pääosissa olisivat Sheriffi Mills ja Gabriel. Sen sijaan meillä on iso liuta uusia tuttavuuksia jotka eivät ole mitenkään kamalia, mutta eivät ainakaan tämän jakson perusteella oikein kiinnostaneet minua.


Heistä yritettiin kyllä tehdä kiinnostavia lisäämällä huomattavan paljon yhtäläisyyksiä Samiin ja Deaniin. Yliluonnollisen selkkauksen välikappaleena kuoleva tyttöystävä? Poissaoleva äiti ja isä-ongelmat? Kapinallinen poika joka jättää oudon perheensä koska haluaa elää normaalia elämää? Minusta nämä pakotetut yhtäläisyydet alkoivat mennä jo hieman naurettavaksi.


Myös hirviöperheiden olemassaolo ilman Samin ja Deanin sekä muiden metsästäjien tietoa asiasta oli aika huonosti perusteltua. Miten ihmeessä sellainen asia voi jäädä huomaamatta, jos Sam ja Dean ovat kuitenkin metsästäneet myös Leviathaneja jotka sentään nousivat politiikan ja liike-elämän huipulle asti? Ja mistä lähtien muodonmuuttajat vain muuttavat muotoaan siististi ja nätisti? Aikaisemmin ne ovat luoneet ihnosa mitä ällöttävimmällä tavalla. Toisaalta kiva nähdä muodonmuuttajia jotka eivät ole outoja friikkejä, mutta toisaalta kaipaisin hieman enemmän jatkuvuutta sarjojen mytologian välillä.

Kaiken kaikkiaan Bloodlines oli jaksona ihan katsottava, vaikkakin helposti unohdettava, mutta sarjan pilottijaksona se ei onnistunut vakuuttamaan minua. Toivoa sopii, että jos sarja pääsee tuotantoon asti sitä muokataan melkoisesti.

Pinnallisten huomioiden osio:

Dean alkaa todella tykätä tappamisesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails