sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

0917 - Mother's Little Helper

Tämän jakson on ohjannut Misha Collins. Minulle se näkyi lähinnä siinä että hän näytti ymmärtävän hahmoja erityisen hyvin. Sam ja Dean tuntuivat taas Samilta ja Deanilta, välillä kun eri ohjaajien ja käsikirjoittajien käsissä heidän hahmonsa ovat kokeneet pientä epätasaisuutta. Toiset katsojat ovat valitelleet Castielin puutetta, minua se ei niin hirveästi haittaa. Pidän sekä Collinsista että Castielista, mutta kumpikaan ei ole minulle ensisijainen syy seurata tätä sarjaa.


Kainin merkki painaa Deaniä tässä vaiheessa hyvin pahasti. Ehkä se tuo hänen mieleensä ikäviä muistoja Helvetin syövereistä, ehkä se muistuttaa häntä liikaa hänen sisällään olevasta halusta tappaa ja taistella. Sillä sitähän Sam ja Dean ovat, taistelijoita ja tappajia. Dean vielä vähän enemmän kuin Sam. Joka tapauksessa vanha ketku Crowley käyttää tätä Deanin tilaa hyväkseen ärsyttääkseen häntä ja varmistaakseen, että Dean on valmis tappamaan Abaddonin ja näin puolustamaan Crowleya. Kiero tyyppi tuo Crowley.


Vaikka Sam ja Dean ovat yhä viileissä väleissä, oli kuitenkin lämmittävää nähdä Samin olevan aidosti huolissaan veljestään. Tapansa mukaan Dean vetää kaikki luukut kiinni ja alkaa vetää viinaa, mutta ihanaa huomata että Sam kuitenkin rakastaa veljeään ja välittää tästä vaikka onkin vihainen tälle.


Jakson sydäntäsärkevin osio oli kuitenkin neiti Julie, joka oli kaikki nämä vuodet kantanut sisällään kamalaa salaisuutta. Maailmaa parantamaan lähtenyt nuori nunnakokelas oli vuonna 1958 tavannut Henry Winchesterin ja Josie Sandsin, sekä joutunut näkemään miten Abaddon otti Josien valtaansa. Mutta hän pelkäsi liikaa kertoakseen siitä kenellekään ja menetti siinä samassa uskonsa. Nyt hän kuitenkin sai viimein rauhan kun sai kertoa tarinansa Samille. Minä kyllä ymmärrän miksi Julie pelkäsi niin paljon, Abaddon on kauhistuttava ilmestys.


Ja se, että hän varastaa ihmisten sieluja on kyllä todella kauheaa. Sieluhan on ihmisen ydin, ei sitä kukaan saa varastaa!

Nyt Samilla ja Deanillä on selkeä yhteinen päämäärä. Abaddon pitää tappaa tai muuten hän käyttää varastamansa sielut rakentaakseen armeijan. Mutta johtaako tämä siihen että poikien pitää tunnustaa uskollisuutta Crowleylle? Toivottavasti ei.


Pinnallisten huomioiden osio:

Nauhoitettu manaus. Mieletöntä, mikseivät ne keksineet tällaista aikaisemmin?


Minua kyllä vähän ärsytti se että Josie uhrasi itsensä rakkauden tähden. Miksi kaikki, erityisesti naiset, tässä sarjassa uhraavat itsensä rakkauden tähden? Miksei hän voinut vaan uhrata itseään yhteisen hyvän tai jonkun muun syyn vuoksi? Miksi hänen piti olla rakastunut Henryyn? Sellainen on niin kulunutta ja tylsää.


Julia Wilkinson on nimetty Jules Wilkinsonin mukaan, joka hoitaa Supernatural Wikia. Mikä kunnia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails