perjantai 25. huhtikuuta 2014

0919 - Alex Annie Alexis Ann
Oli aika, jolloin Supernatural oli surullisen tunnettu siitä ettei se osannut luoda tai käsitellä naispuolisia hahmoja. Ehkä tämä aika on vieläkin osittain olemassa, mutta se alkaa olla takanapäin. Sheriffi Jody Mills on sarjassa mukana nyt viidettä kautta ja porskuttaa yhä. Eikä ainoastaan porskuta, vaan muuttuu kerta kerralta yhä kovemmaksi mimmiksi. Kim Rhodesilla on Jody Millsina kyky piristää hölmöimpääkin jaksoa pelkällä läsnäolollaan. Onneksi tässä tapauksessa itse jaksokin oli hyvä.


Enkelit saivat jäädä hetkeksi sivuun (enkä jäänyt kaipaamaan) vanhan kunnon hirviöjahdin tieltä. Jakson nimihenkilö Annie Jones siepattiin pikkutyttönä vampyyriperheeseen, jossa häntä kohdeltiin muuten hyvin mutta hänelle oli varattu erityinen tehtävä. Annie (jonka vampyyriperheen äiti nimesi uudelleen Alexiksi) toimi houkuttimena ihmisuhreille, jotka tyttö vei kieron "perheensä" luo syötäväksi. Teini-ikään ehtinyt Annie päätti kuitenkin karata, sillä häntä alkoi ahdistaa ja hirvittää kaikki tappaminen ja verenvuodatus. Näin hän päätyi Sioux Fallsin poliisiasemalle Sheriffi Millsin huomiin. Ja kenetpä Jody kutsuu paikalle avuksi kun pelissä on yliluonnollisia otuksia? No tietenkin Winchesterit.


Parasta tässä jaksossa oli, että vaikka tarina ei suoraan liittynyt meneillä olevaan suureen tarinankaareen, niin sen käsittelemät yleiset teemat kyllä liittyivät. Tarinassa oli kyse perheestä, surusta ja surun ja menetyksen käsittelemisestä. Annien on päästettävä irti vampyyriperheestään joka kaikessa kamaluudessaan on kuitenkin ollut vuosia hänen kotinsa ja turvansa. Jody puolestaan ymmärtää että hänen on viimein käsiteltävä kunnolla oman perheensä ja lapsensa menettämiseen liittyvä surunsa ja siirryttävä oikeasti elämässä eteenpäin. Samalla nämä kaksi löytävät yhteyden. Kuka tietää vaikka he muodostaisivat uuden perheen? Jody saisi taas olla äiti ja Annie tytär.


Tästähän Samin ja Deanin välisessä dynamiikassa on kyse; joskus on vaan päästettävä irti ja luovutettava, annettava toisen vaikka astua surman suuhun. Niin paljon kuin se sattuukin, niin siitä elämässä ja perhedynamiikassa on kyse.


Saimme taas nähdä vielä tarkemmin, millaiseksi verenhimoiseksi murhaajaksi Dean onkaan muuttumassa. Kohtaus, jossa Dean sivalsi vampyyrin pään poikki oli aika raju. Se Deanin tyhjä katse ja miten hänestä selvästi näki, että hän sai siitä tappamisesta nautintoa... hyvää työtä, Jensen Ackles.


Ihanaa että Jody Mills jäi henkiin ja toivottavasti näemme häntä vielä paljon! Sekä myös hänen uutta suojattiaan Anniea, jota Katherine Ramdeen esitti oikein pätevästi.Pinnallisten huomioiden osio:

Sam: Yeah, that's a vamp all right.
Dean: I don't know Sammy, looks like Jody might not need our help anymore.
Sam: Ah, they grow up so fast.
Dean: Don't they?

Mahtavaa miten Jody vaan avasi auton takaluukun ja näytti vampyyrin irtileikatun pään. Ikään kuin se olisi maailman tavallisin asia.


Upea tämä Jodyn "Älä sinä poika minua komentele" -ilme, jonka hän heittää Deanin suuntaan.


Koska Jody Mills ei tarvitse apua. Hän haluaa sitä ja ottaa sitä mielellään vastaan, mutta hän ei sitä tarvitse.


Miksi Samin pitää aina olla sidottu ja avuton kun Dean tappelee?


Viikon sitaatti:
Dean: Look at me. Look at me bitch!


Jakson nimi on versiointi elokuvan Martha Marcy May Marlene -nimestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails