torstai 24. huhtikuuta 2014

0918 - Meta FictionTämä jakso jätti minut pienen hämmenyksen valtaan. Se ei ollut erityisen sekava sinänsä mutta se jätti minut miettimään että mitä oikeasti tapahtui? Oliko kaikki todellakin pelkkää Metatronin fantasiaa ja toiveajattelua vai onko totta että meitä, poikia ja Castielia vedätetään Metatronin toimesta oikein kunnolla? Kausi lähenee loppuaan, katsotaan mitä tästä tulee.


Jos tältä kaudelta pitää sanoa yksi ärsytyksen ja hämmennyksen aihe, niin en ole oikein ymmärtänyt sitä tapaa millä Castielin ja enkelikapinan tarinaa on käsitelty. Toisaalta sitä tuodaan esille tavalla, joka antaa ymmärtää että kyseessä on jotenkin hyvinkin tärkeä ja mielenkiintoinen asi. Toisaalta taas se on koko ajan kulkenut muusta tarinasta hieman irrallaan ja saanut minusta kovin ylimalkaisen käsittelyn. Itse olen nyt tullut tämän juonikuvion kanssa siihen pisteeseen, ettei se minua erityisemmin kiinnosta. Enkelit ovat Castielia ja Gadreelia lukuun ottamatta itseriittoisia mulkkuja ja heidän sotansa ei ole minusta muuta kuin pikkumaista torailua. Toivon että tämä tarina saatetaan siis jonkinlaiseen päätökseen tai ainakin että se saa kauden loppua kohden mielenkiintoisemman käänteen.


Enkeleistä puheen ollen, arkkienkeli Gabriel eli Trickster saisi tulla kunnolla takaisin. Rakastan tätä hahmoa ja kasvoilleni levisi todella suuri hymy kun hän palasi ainakin hetkeksi. Vai oliko se sittenkään Gabriel vai vaan Metatronin luoma huijaus? Oli miten oli, tämä hahmo pitää saada takaisin. Richard Speight Jr. on niin hyvä ja hahmo tuo sekä enkeleiden että Winchestereiden maailmaan kaivattua kepeyttä ja piikikästä särmää.


Deanin kamppailu Kainin merkin kanssa kiinnostaa minua paljon. Toisaalta se on tuonut esiin vanhoja tuttuja teemoja Deanin huonosta itsetunnosta ja Winchesterin poikien välisistä eroista, mutta toisaalta se on tuonut myös aivan uudenlaista syvyyttä Deanin hahmoon. Merkki alkaa tehdä tehtäväänsä ja Dean on muuttumassa todella pelottavaksi. Hän on aina osannut olla pelottava tappajavaihteen iskiessä päälle, mutta nyt hän näyttää oikeasti nauttivan teoistaan. Vähän samalla tavalla kuin hän sanoi nauttineensa kiduttamisesta Helvetissä ollessaan.


Vaikka Gadreelin kuulustelu toi enemmän esiin sen miten pahasti Kainin merkki vaikuttaakaan Deaniin, olin pettynyt siihen että Sam ei ollut se joka otti Gadreelin kanssa yhteen. Hänellä jos kellään on selvitettävä tämän kapinallisen enkelin kanssa. Nyt kaksinkamppailu nähtiin Deanin ja Gadreelin välillä. Vaikka Dean on oikeassa siinä että Gadreel on vastuussa niistä kamalista teoista mitä hän Samin hahmossa teki, tuli minulle silti mieleen sanoa että Dean oli se joka päästi Gadreelin Samin sisään. Joten osa vastuusta on yhä hänellä ja toivon, että tämä asia selvitetään vielä kunnolla. Nyt sekin on jäänyt vähän ilmaan roikkumaan.


Castielista tulee taas enkeliarmeijan johtaja. Toivottavasti hän tekee sen tällä kertaa oikein eikä pelaa Metatronin pussiin. Ja toivottavasti näemme taas hänet yhdessä Winchesterin poikien kanssa.

Pinnallisten huomioiden osio:

Metatron aloittaa tarinansa sijoittamalla Deanin suihkuun. En valita. Henkilökohtainen hygienia on tärkeää.


Ihmisten vempeleet ovat joskus ihan käteviä. Kuten nyt vaikka kännykkäkamera.


Varastettu enkeliesanssi polttaa, ei se vaihto ollutkaan ihan niin helppo juttu. Hyvä, että tämä tuli ilmi, olinkin ehtinyt tätä jo pohtia.


Castiel tajuaa nykyään populaarikulttuuriviittauksia, kiitos Metatronin joka syötti hänen päähänsä koko ihmisten historian kijrallisuuden, elokuvat, musiikin ja kaiken sellaisen. Siinäpä ne kiitollisuuden aiheet sitä nilkkiä kohtaan sitten ovatkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails