tiistai 25. maaliskuuta 2014

0916 - Blade Runners

Supernaturalilla on ihmeellinen tapa tuoda aina kauden loppua kohti mukaan jaksoja, jotka periaatteessa liittyvät meneillä olevaan mytologiaan mutta jotka ovat silti enemmän ajan täytettä kuin varsinaista asiaa. Tämä jakso tuntui olevan sellainen.

Crowley on koukuttunut ihmisvereen ja tuo inhimilliset puolensa esiin. Crowleyhan on aina ollut jollakin tasolla vähän säälittävä tyyppi. Paha, kiero, hauska ja viihdyttävä kuin mikä, mutta myös huomionkipeä pyrkyri. Nyt hän on näitä kaikkia asioita vielä enemmän. Ja se on aika säälittävää katsottavaa. Seksiähän hän on aina käyttänyt aseena ja keinona saada haluamansa, niin nytkin kun hän pumppaa verta Lola-demonittaren avulla. Mutta aika pian Crowley selvittää päänsä ja ottaa taas asemansa taistelussa Abaddonia vastaan. 


Hänen suhteensa Winchesterin poikiin on jännä sekoitus kiinnostusta (myös seksuaalista sellaista), kunnioitusta, epäluuloa ja vihaa. Toisaalta hän yrittää luoda Samiin yhteyden mutta toisaalta hän tajuaa, ettei voi luottaa Samiin ja Deaniin. Mutta toisaalta hän taitaa myös olla hieman loukkaantunut siitä, että Winchesterit haluavat saattaa hänet pois päiviltä. Toivon kyllä, ettei Crowley kuolisi sillä minua kiinnostaa hänen ja Winchesterin poikien välinen dynamiikka.


Dean saa ensikosketuksensa Kainin merkin voimasta ja se tuntuu olevan aika ytyä kamaa. Sam ja Dean ovat tappajia, se ei liene jäänyt kenellekään epäselväksi, mutta Kainin merkki tekee kantajastaan todellisen tappokoneen. Siis sellaisen, jollainen Kain itse oli aikaisemmin. Pelottava ja kauhea ajatus, mutta haluan ehdottomasti nähdä mihin suuntaan tämä kehittyy.


Herra Magnus oli entisenä Men of Lettersinä mielenkiintoinen vaikka lyhyt tuttavuus. Hän on jo toinen joka haukkuu Men of Lettersejä kirjastonhoitajiksi ja nörteiksi. Mutta minä en ihan usko tuota. Kaikki ne tyrmät ja toimenpidehuoneet kertovat jotain aivan muuta. Minä en kyllä halua tietää sen enempää siitä, mitkä hänen suunnitelmansa Deanin varalle olivat. Jo se pieni aivopesu sai oloni epämukavaksi.


Minua häiritsi tässä jaksossa taas se, että Castiel ja enkelit oli taas siivottu jonnekin nurkkaan. Vaikka olenkin pitänyt tästä kaudesta hyvin paljon, niin sillä on ollut vaikeuksia limittää sen eri juonikuvioita. Ne kulkevat tällä hetkellä ikään kuin omissa erillisissä sarjoissaan ja se alkaa olla jo ärsyttävää. Tässä ei ole enää kovinkaan montaa jaksoa aikaa punoa kuviot yhteen, elleivät ne sitten jatku kymmenennelle kaudelle.

Seuraavassa jaksossa tapaamme taas Abaddonin. Se saa minut iloiseksi.

Pinnallisten huomioiden osio:

Dean on Crowleylle "Not Moose". Hah! :-D


Snooki "It's Nicole now". Ihan hyvä vieraileva tähti, sai minut hymyilemään. Mutta onpa hän pieni!


Rouva kuraattori pitää vähän nuoremmista miehistä. :-)


Herra Magnuksen suunnitelmat Deanin varalle olivat varmaan samansuuntaiset kuin aika monen muunkin hahmon tässä sarjassa. Kaikki haluavat palan hänestä. Ja luulen, että joku sellaisen kohta saa.


Tämä aseen menettäminen oli kyllä kanssa yksi esimerkki typerästä käsikirjoittamisesta. Tuskastuttavan hölmöllä tavalla Crowley tuon sai, olisi tällekin voinut jonkun fiksumman kuvion miettiä. Tai kai se on tämän sarjan joku teema, että Sam ja Dean ovat aina välillä vähän hölmöjä helpottaakseen käsikirjoittajien työtä.


Kamala kuolema sille joka koskee kaunottareen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails