lauantai 1. helmikuuta 2014

0912 - Sharp Teeth
Sanottakoon nyt, että Garth ei ole koskaan kuulunut suosikkihahmoihini. Hän on ihan OK pieninä annoksina, mutta ei enempää. Siksi odotukseni tätä jaksoa kohtaan eivät olleet korkealla. Onneksi eivät, tämä ei ollut jakso parhaimmasta päästä.

Supernatural ei ole käsitellyt klassisia hirviöitä kuten vampyyreja ja ihmissusia kovinkaan usein. Ihmissudet ovat olleet keskiössä kolmesti. Ensin oli sydäntäsärkevä Heart, sitten umpitylsä Bitten ja nyt tämä outous.

Garth on ollut kadoksissa jo jonkin aikaa ja on osittain hänen syytään, että Kevin joutui pulaan Crowleyn kanssa. Garthilla oli kuitenkin katoamiseensa hyvä syy, hän sai pureman ihmissudelta ja muuttui itsekin sellaiseksi. Huono tuuri pojalla, mutta onneksi paikalle sattui viehättävä ihmissusineito Bess joka näki Garthin hyvän sielun ja auttoi tämän pois murheen alhosta. Nyt Garth elää rauhallista elämää vegaani-ihmissusien kanssa ja käy kirkossa joka sunnuntai.


Ongelmani tämän tarinan kanssa on se, ettei se jaksanut oikein kiinnostaa minua. Ihmissudet olivat vaisuja ja persoonattomia enkä tosiaan välitä Garthista niin paljon että hänen perhekuvionsa olisivat minusta mielenkiintoisia.

Toisekseen minua ärsytti että Sam ja Dean, vietettyään niin paljon aikaa Men of Lettersien bunkkerissa, taisteltuaan Alfa-hirviön kanssa ja tutkittuaan tuhansia sivuja monsteritietoutta eivät muka tienneet että jotkut ihmissuden luodaan ja jotkut syntyvät sellaisiksi. Tämä tuntui laiskalta käsikijoittamiselta ja valitettavasti tällaista sattuu tässä sarjassa usein. Sam ja Dean pistetään kertomaan ääneen yksityiskohtia viikon monsterista jotta katsoja saadaan kartalle, mutta samalla he näyttävät hölmöiltä.


Lopussa kun paljastui että jotkut ihmissudet, Garthin anoppipuoli mukaanlukien, odottavat skandinaavista Ragnarök-maailmanloppua ja Fenrir-sutta, kaikki tuntui jotenkin hätiköidyltä. Ihanko oikeasti Bessin äitipuoli oli vedättänyt koko perhettä näin pitkään? Aika epäuskottavaa, mielestäni.


Samin ja Deanin välinen keskustelu lopussa sai minut aluksi huokaisemaan syvään ja ajattelemaan, että taas tulee yksi näistä iänikuisista hetkistä jolloin Sam ja Dean puhuvat tunteistaan ja antavat kaiken toisilleen sekunnissa anteeksi. Mutta ei, näin ei käynytkään. Tämä osio yllätti positiivisesti, sillä nyt Sam ei enää suostukaan antamaan noin vaan anteeksi. Hän on yhä vihainen Deanille ja syystä ja hän tekee selväksi että Deanin on osoitettava oikeaa katumusta jotta hän saisi Samin takaisin veljekseen.


Toivoisin vain, että saisimme pian kuulla Samin näkökulman kaikkeen tähän. Mitä hän ajattelee? Edes yksi kunnon raivari ja purkautuminen riittäisi minulle. Nyt hän on lähinnä reagoinut muiden sanomisiin mutta Samin pään sisäistä maailmaa ei ole kunnolla avattu. Toivossa on hyvä elää.

Pinnallisten huomioiden osio:

"He left some grace in me before he bolted." Tuota, tämä kuulostaa aika tuhmalta. :-)


Et sinä Dean pikkuveljeäsi noin vaan huijaa. Mahtavaa, miten Sam vaan teisi Deanin hommanneen poliisikuvat Garthista.


Tämä illallinen oli sanalla sanoen herkullinen. No ei todellakaan ollut.


Sam ajaa sinisellä Dodgella. Se on tosi sininen.


Dean ja Deanin syyllisyys Kevinistä. Niin kamalaa. Niin väärin, että Kevin kuoli. :-(


Pojat näyttivät molemmat todella nuutuneilta tässä jaksossa. Molemmat ovat laihtuneet, on parransänkeä ja silmäpusseja. Hyvin sopii ulkomuoto molempien tämänhetkiseen tilanteeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails