torstai 23. tammikuuta 2014

0911 - First Born
Supernatural ottaa ja vaihtaa kuutosvaihteen päälle sukeltaessaan yhä syvemmälle mytologiaan. Tämä jakso tuo ruutuihimme kenenkäs muun kuin itse Kainin. Kyllä, Aatamin ja Eevan pojan joka tappoi veljensä Abelin. Kain ei olekaan mikään turha jätkä, vaan Helvetin Ritarien - näin myös Abaddonin - alkuperäinen kokoaja ja johtaja. Niin kova on hänen maineensa että Crowleyllakin menee pupu pöksyyn hänen seurassaan.


Kainin ja Deanin väliset yhtäläisyydet ovat muutenkin mielenkiintoiset. Molemmat menivät Helvettiin pelastaakseen veljensä. Kainin mukaanhan Abel oli tekemässä sopimusta Luciferin kanssa eikä suinkaan Jumalan. Molemmat ovat sisimmässään taistelijoita ja tappajia ja molemmat ovat vetäytyneet tappajan työstä ainakin hetkeksi hyvän naisen rakkauden kutsumana. Mutta molemmat ovat palanneet takaisin.


Hyvin Jensen Ackles kyllä esittää sekaisin olevaa Deania. Baarissa, keskustellessaan Crowleyn kanssa Dean on selvästi humalassa, mitä ei tässä sarjassa ole kovin usein nähty. Yllättävää siksi, että Dean kuitenkin juo aika paljon. Luonteelleen uskollisesti Dean ei tässä kostomoodissa kykene järkevään ajatteluun ja tekee montakin hätiköityä ja typerää päätöstä. Yksi niistä on liittoutuminen Crowleyn kanssa, vaikkakin vain hetkeksi.


Toki reissu Crowleyn kanssa antaa tilaisuuden kuunnella monia Crowleyn kuolemattoman hauskoja repliikkejä, mikä on sinänsä hauskaa, mutta typerä ideahan se on. Crowley on kuin Keskustapuolue, se pettää aina.


Toisaalla jaksossa Sam painii omien tuskiensa kanssa ja lähentyy Castielin kanssa. Minä pidin näistä heidän yhteisistä kohtauksistaan ja siitä lisäarvosta, minkä ne toivat molempien hahmojen luonteisiin. Sam on todellakin aivan kamalan syyllisyyden ja tuskan riivaama ja on valmis jopa kuolemaan sovittaakseen tekonsa. Castiel on puolestaan saanut lisää syvyyttä ja ymmärrystä luonteeseensa ja osoittaa Samia kohtaan liikuttavaa myötätuntoa. Tähän mennessä Castiel on ollut ensisijaisesti Deanin ystävä mutta olisin iloinen, jos hänen ja Saminkin välille kehittyisi yhtä vahva ystävyys.


Winchestereiden itseinho ja itsearvostuksen puute on aina käsittämätöntä, sillä ovathan he arvokkaita! He ovat vaan niin sekaisin. Siinä missä Sam haluaa kuolla, Dean ottaa Kainilta tämän merkin ihoonsa jotta voisi tappaa. Sillä tappaja hän on, aivan kuten Kain ja koko perheensä. Ei sitä käy kieltäminen, se on kaunistelematon totuus. Vaan mitä tämä tarkoittaa tulevaisuuden kannalta? Mitä tämä merkitsee Deanin kohtalon suhteen?Pinnallisten huomioiden osio:

Viikon sitaatti:
"Is that boudoir smile for me? At least buy me a drink first."
Crowley. Sinä seksuaalisesti moniselitteinen rasittava mulkero. :-)


"You have a Guinea Pig? Where?"
Cas ja vertauskuvat. :-)


Tara oli kiinnostava, vaikkakin lyhyt, tuttavuus. Naispuolinen metsästäjä Johnin menneisyydestä jossa oli rokkia ja asennetta. Pidin hänestä, mutta valitettavasti hänen piti kuolla.


Tuo sairaalatuoli oli minusta sekä kauhea että kiehtova. Tuo bunkkeri ja sen monet eri ulottuvuudet ovat kauheita, kiehtovia, siistejä, pelottavia, jännittäviä ja sairaita samaan aikaan. Rakastan tuota paikkaa.


Abaddon on oikeasti aika kauhea tapaus. Hän riivaa Kainin vaimon Coletten mutta poistuu juuri kun Kain iskee veitsen tämän rintaan, pakottaen Kainin katsomaan vaimonsa kuolemaa. Karmiva tapaus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails