tiistai 21. tammikuuta 2014

0910 - Road Trip
Supernatural palasi vuoden 2014 puolelle todella vahvalla jaksolla. Viime jakson tapahtumia ei lakaista maton alle vaan kaikella on seuraamuksensa. Dean on täysin hajalla kaikkien tapahtumien jälkeen, Gadreelin petos ja Kevinin kuolema ovat saaneet hänet täysin pois tolaltaan. Ja tavoilleen uskollisena, paksukalloinen paukapää kun on, hän ottaa kaiken itseensä ja ajattelee että tilanteen ratkaiseminen on vain ja ainoastaan hänen harteillaan. Voi Dean, välillä en tiedä haluanko halata vai läimäyttää häntä. Mutta hyvin Jensen Ackles tämän kaiken vetää.


Ja mitä Winchester tekee kun on selkä seinää vasten eikä ratkaisua näy? No sopimuksen jonkin yliluonnollisen olennon kanssa tietenkin. Tässä tapauksessa Crowleyn. Vielä jonkin aikaa sitten minä olisin huokaissut turhautuneena ja pyöritellyt silmiäni mutta nyt olen päättänyt vain hyväksyä sen, että tämä on näiden hahmojen tapa selvittää asioita. Ja viehän se tarinaa eteenpäin.


Crowley on iloinen päästessään vapaaksi ja yllättävää kyllä, hän pitää oman puolensa sopimuksesta. Hän auttaa Samia pääsemään eroon Gadreelista, joka palaa saman tien alkuperäiseen kehoonsa ja jatkaa kyseenalaista yhteistyötään Metatronin kanssa. Tämä on hyvä asia, sillä saamme taas nähdä Tahmoh Penikettin. Hän on hyvä näyttelijä ja sen aikaa kun hän oli Gadreel, hän oli todella vakuuttava.


Gadreel muutenkin kiinnostaa minua hahmona todella paljon. Hän on samaan aikaan erittäin naiivi ja kokematon, mutta kuitenkin täynnä vihaa ja kostonhimoa. Hän ei ikään kuin tiedä yhtään miten toimia, joten hän toimii sillä ainoalla tavalla jonka hän osaa, eli väkivaltaisesti. Jared Padalecki on ollut todella hyvä esittäessään häntä ja myös Samia kaikkien tapahtumien jälkeen.


Crowleylla on toki omat motiivinsa, kuten aina. Hän haluaa takaisin Helvetin kuninkuuden sen tämänhetkiseltä kuningattarelta Abaddonilta ja on valmis ottamaan Abaddonin kanssa kunnolla yhteen. Herkullinen tilanne! Sekä Abaddon että Crowley ovat loistavia pahiksia ja heidän väliset kohtauksensa suorastaan säkenöivät.


Castiel on myös taas täydessä enkelimoodissa, trenssitakkeineen päivineen. Ja hän on ihmisenä olemisen jälkeen jotenkin kypsempi ja kokeneempi. Jopa niin paljon, että helvetin demoninaiset huokailevat hänen peräänsä, mikä on huvittavaa mutta ei ennenkuulumatonta. Megiä kaiholla muistellen.


Sam on ymmärrettävästi raivoissaan Deanille. Onhan hän ollut veljensä ansiosta lyhyen ajan sisällä sekä enkelin että demonin riivaama. Siksi onkin ehkä parempi että nämä kaksi eivät ole vähään aikaan samassa tilassa. Samin viimeinen kommentti Deanille jäi mietityttämään:
Dean: Come on man, can’t you see, I’m poison. People get close to me they get killed, or worse. I tell myself I help more people than I hurt and I tell myself that I’m doing it all for the right reasons and I believe that. But I can’t -- I won’t drag anyone anybody into the muck with me - not anymore.
Sam: Go. I’m not going to stop you. But don’t go thinking that’s the problem because it’s not.
Dean: What’s that supposed to mean?
Sam: Just go.
Mitäköhän hän tarkoittaa? Se varmaan selviää tämän kevään aikana.Pinnallisten huomioiden osio:

"People in your general vicinity don't have much in a way of a lifespan."
No sanos muuta, Crowley. Deanin petikumppanit sentään jäävät yleensä henkiin.


Aivan mahtava tämä Lincoln-auto. Pillukiesi vailla vertaa.


Mutta Gadreel varasti Metallicarin. Kuolema sille, joka siihen autoon koskee pahoissa aikeissa!

Castiel: "I prefer the word trusting. Less dumb, less ass." Voi Castiel, aina yhtä hömelön ihana.
Niin mahtava kuin Crowley onkin, minulla menisi siihen tyyppiin hermot noin viidessä minuutissa. Hän todella tietää, mistä napista painaa kun pitää saada joku ärsyyntymään.


Viikon sitaatti:
"A demon and an angel walk into my brother. Sounds like a bad joke."
No huono vitsi se onkin, Dean.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails