torstai 5. joulukuuta 2013

0909 - Holy Terror

Supernaturalilla on kautta historiansa ollut tapana vetää matto katsojiensa alta. Joskus se tapa on loistava, kuten silloin kun John kuoli. Joskus se on sydäntäsärkevä mutta silti ymmärrettävä, kuten silloin kun Bobby kuoli. Joskus se on mielettömän kiinnostava, kuten silloin kun saimme tietää että Winchesterin poikien metsästäjägeenit tulevat Maryn puolelta ja älykkögeenit Johnin puolelta. Joskus se on ennalta-arvattava ja tyhmä, kuten silloin kun saimme tietää että Bela Talbotin isi kosketteli häntä vääristä paikoista ja tästä syystä hän oli psykoottinen lehmä. Joskus taas se saa huutamaan televisiolle ja kiehumaan raivosta, kuten nyt.


Viime viikon hölmöilyn jälkeen palataan taas ruotuun, ja tiukkaan ruotuun palataankin. Enkeleitä tykitetään joka suunnasta ja enkelit tykittävät toisiaan joka suunnasta. Meidän rakkaat siivekkäät ystävämme ovat ottaneet ihmiset ja Maapallon oman sotansa välikappaleiksi. Ihmiset huijataan antamaan kehonsa enkeleitten käyttöön jonka jälkeen he joutuvat todennäköisesti jonkun enkelin lahtaamaksi.


Minä inhoan näitä enkeleitä. Demonit ovat sentään rehellisiä ilkeydessään mutta nämä ovat omahyväisiä ja itsekeskeisiä mulkkuja. Ne eivät välitä mistään muusta kuin omasta vallanhimostaan ja siitä, kuka saa hallita taivaita. Tappaisivat vaan toisensa, päästäisiin niistäkin.


Vanha ystävämme Metatron, joka viimeksi nähtiin repimässä Castielin enkeliesanssia ulos hänen kurkustaan, on samasta puusta valettu. Mutta koska taivaassa on yksinäistä ja kunnon pikku yksinvaltias tarvitsee häntä mielistelevän hovin, hän päättää rekrytoida itselleen sellaisen. Ja hän aloittaa Samin salamatkustajasta Ezekielista.


Paitsi ettei se enkeli Samin sisällä olekaan Zeke. Zeke kuoli pudotessaan taivaasta, ja Samissa on koko ajan asustanut Gadreel, vankikarkuri. Gadreel oli aikoinaan se, joka päästi käärmeen luikertelemaan Paratiisiin ja hän on siitä lähtien istunut enkelivankilassa. Ei ihme, että tyyppi halusi pois. Hän valehteli olevansa Ezekiel ja päätti liftata Samin kyytiin. Tässä oli jakson ensimmäinen jymy-yllätys, ja hyvä olikin. Minä en osannut odottaa tätä ollenkaan. Ei kai Ezekielillä ole puhtaita jauhoja pussissaan, kun ne eivät ole edes hänen jauhonsa tai hänen pussinsa.

Jared Padalecki on kyllä ollut todella hyvä vaihdellessaan sekä Samin että enkelin välillä. Hän onnistuu mielettömän hyvin siinä saumattomassa persoonasta toiseen vaihdossa, että välillä menin ihan sekaisin siitä, kuka on kuka. Hienoa nähdä kun näyttelijä ottaa roolin näin omakseen.


Myös Castiel palaa ruotuun, ainoana enkelinä jonka puolella minä vielä olen. Hän ei murru kidutuksen alla, hän ei petä ystäviään, vaan hän vetää coolisti toisen enkelin kurkun auki ja nappaa tämän enkeliesanssin. Voiko niin edes tehdä? Ilmeisesti voi. Joitain seuraamuksia tuollaisesta on pakko olla, eivät enkeliesanssit ole kai mitään päittäin vaihdettavia juttuja.


Hetken aikaa ehdin jo luulla, että Sam saa vihdoin tietää sisällään asustavasta enkelistä ja ehdinkin jo hieman hurrata hänen reaktiolleen. Niin ihana kuin Deanin nassu onkin, niin tässä asiassa nyrkki nenään on ansaittu. Vaan eipä se ollutkaan Sam, jolle Dean tunnusti tekonsa, vaan Gadreel. Gadreel huijasi kaikkia päästäkseen bunkkeriin ja päästäkseen Kevinin luo.


Hän tappoi Kevinin. Tämä oli jakson toinen jymy-yllätys ja pitkästä aikaa sellainen, joka sai minut huutamaan (äänettömästi, jottei Karhunpentu heräisi) televisiolle. Melkein heitin jotain sitä päin. Kevin on niin hyvä hahmo, Osric Chau on kasvanut niin paljon näyttelijänä häntä esittäessään, minä olin niin kiintynyt tähän meidän nuoreen profeettaamme, että minä olen nyt tästä asiasta aika raivona. Tämä ei käy lainkaan laatuun! Kevin tulee vielä takaisin, hänen on pakko. Minä itkin hänen kuolemaansa Deanin kanssa.


Tästä mennäänkin sitten joulutauolle, tammikuun 14. nähdään miten Dean saa Gadreelin ulos Samista. Tuskin ainakaan kovin helposti.

Pinnallisten huomioiden osio:

Kyllä, kristittyjä prätkäjengiläisiä on olemassa. Ei se minusta niin outoa ole.


No olihan se April kuuma, mutta myös palkkamurhaaja. Aina ei voi voittaa. "Not every hookup is perfect."


Tiesittekö muuten, että taruston mukaan Gadreel oli se, joka vietteli Eevan, sai tämän kanssa Kainin, ja opetti ihmiskunnalle sotataidon ja noituuden? Tästä voi vetää kaikenlaisia meta-tason mielleyhtymiä Samiin.


Rukoilla voi monella tapaa. :-)


Olisi kannattanut olla Kevinille vähän kiltimpi.
Viikon repliikki: 
Dean: Just trust me, okay?
Kevin: I always trust you, and I always end up screwed.
Niin tosiaan kävi. Ihan kauhean surullista, minua itkettää taas pelkkä ajatus.


Deaniltäkin tulee täydellinen yksi kyynel. Ehkä minäkin osaan joskus itkeä noin nätisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails