tiistai 15. lokakuuta 2013

0901 - I Think I'm Gonna Like It Here

Ihan kamalaa, että tämän jakson kirjoitus on jäänyt näin myöhäiseen. Olen tästä todella pahoillani ja ymmärrän, ettei tällainen voi jatkua. Minun on kehitettävä itselleni jokin järjestelmä, jolla pysyn ajan tasalla näissä postauksissa.

Mutta asiaan.

Tiesittekö, että Supernatural sai tällä jaksolla 2,5 miljoonaa katsojaa. Se on meidän pikku sarjallemme todella hyvin.

Yhdeksäs kausi alkaa suoraan siitä mihin kahdeksas päättyi, eli enkelit ovat tippuneet taivaasta ja Sam on sairaalassa. Ja Crowley on Metallicarin takakontissa. Mikä on kieltämättä aika herkullinen tilanne.


Mutta mielenkiintoisinta jaksossa on se, että Sam vaikuttaa oikeasti harkitsevan kuolemista. Hän haluaa lähteä ja Bobbyn haamu jopa rohkaisee häntä siihen. Ehkä nyt Taivaassa Bobby on viimein löytänyt sen rauhan, jota hänellä ei eläessä ollut. Pitkään sarjassa asetelma oli se, että Deanilla oli toinen jalka lähdössä pois ja Sam veti häntä takaisin elämään. Mutta nyt tilanne on toisin päin ja Sam on se, joka on väsynyt elämään. Enkä ihmettele. Tähän itse Kuolema tarttuu innoissaan, ovathan Winchesterin pojat livenneet hänen otteestaan aika monta kertaa.


Tavoilleen uskollisena Dean tekee sopimuksen. Tällä kertaa ei demonin vaan Ezekiel-nimisen enkelin kanssa. En ole tämän enkelin motiiveista ollenkaan varma, mutta kiinnostavaa se on. Dean antaa Ezekielille luvan ottaa Sam valtaansa ilman Samin suostumusta. Voi sitä paskamyrskyn määrää kun Sam saa tietää tästä.


Entä meidän rakas Castielimme? Ihminen, täysin. Vailla mitään enkelivoimia. Hän tuntee kipua, nälkää, janoa eikä voi enää liikkua lentäen. Kohtaus itsepalvelupesulassa oli kyllä vähän haikea, Castiel kun on tiellä josta ei ole paluuta. Mitä hänelle on luvassa seuraavaksi? Miten hän aikoo tottua uuteen elämäänsä?


Kaiken kaikkiaan tämä oli minusta hyvin vahva aloitus yhdeksännelle kaudelle ja odotan innoissani näkeväni, mihin juoni tästä vie.

Pinnallisten huomioiden osio:

Deanin naama selviää tästä vaivatta. Winchestereillä on jotain salaista salvaa, jota he käyttävät tällaisissa tilanteissa, olen siitä varma.


Tämä kohtaus. Nuo jalat. Tuo veri. Voi hyvä tavaton. Kamalaa, mutta silti niin siistiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails