torstai 31. lokakuuta 2013

0904 - Slumber Party
Kevin on lomalla, Castiel on poissa vaan emme tarkkaan tiedä missä poissa ja Deania vähän harmittaa Casin poistuminen. Tietenkin harmittaa, harmittaa minuakin. Samin epäilykset Deanin käytöstä kohtaan puolestaan alkavat pikkuhiljaa herätä. Ensin Castielin poistuminen, sitten Dean kutsuu jotain epämääräistä "Zeke"-nimistä tyyppiä?


Charlienkin epäilykset heräävät, kun hän kuolee ja Zeke pelastaa päivän Deanin pyynnöstä. Charlie on tullut selvittämään valtavan suuren ja ihanan retron tietokoneen mysteeriä jonka kätköistä paljastuu kukas muu kun Ihmemaa Ozin Dorothy sekä Idän Paha Noita. Nämä ovat olleet bunkkerissa jumissa 75 vuotta, eli niin kauan kuin bunkkeri on ollut olemassa.


Dorothy ei ole mikään säikähtänyt pikkutyttö vaan aika kova ja tiukka - tosin vähän puiseva - metsästäjä ja noita on oikeasti vaarallinen ja kauhea. Kirjat ovat Dorothyn isän L. Frank Baumin tapa jakaa tyttärelleen vihjeitä ja tietoa siitä, miten noita voitetaan. Koska kaikesta huolimatta Men of Letters-mies, kirjatoukka-isä halusi auttaa ja ymmärtää rakasta metsästäjä-tytärtään, vaikka nämä eivät tulleetkaan toimeen.

Lopulta noita tapetaankin milläs muulla kuin punaisilla korkokengillä ja Charlie pääsee Dorothyn mukaan Oziin etsimään Toto-koiraa ja taistelemaan vapauden puolesta pimeyden voimia vastaan. Toivon, että Charlie joskus palaa Ozista, niin paljon minä hänestä pidän.


Tämä jakso oli mukava viikon hirviö -tyyppinen välipala näin kauden alkuun. Olen aina pitänyt kovasti Charlien ja poikien välisestä kemiasta ja pidän siitä, miten isovelimäisen rakastavasti mutta silti kunnioittavasti pojat suhtautuvat häneen. He haluavat suojella häntä mestästäjän rankalta ja veemäiseltä elämältä, mutta silti arvostavat hänen älykkyyttään, taitojaan ja apuaan.


Pidin myös siitä paljastuksesta, että Deanille Men of Lettersien bunkkeri on koti (Kansasissa, sieltähän se Dorothy niissä kirjoissakin lähti), Samille vaan työpaikka. Sam kun ei ole koskaan tuntenut kunnon kotia ja yritys perustaa sellainen on aina päätynyt katastrofiin.


Minua alkaa kuitenkin tämä Deanin valehtelu suoraan sanottuna vähän tympiä. Jos jo kauden neljännessä jaksossa tuntuu siltä että kierretään ympyrää ja poljetaan paikoillaan, niin se ei ole kovinkaan hyvä merkki. Toivoisin, että tämän asian tiimoilta päästäisiin jo vähän eteenpäin. Toivoisin myös, ettei Ezekieliä käytettäisi jatkuvasti kätevänä keinona pelastaa ihmishenkiä. Sekin alkaa jo vähän toistaa itseään.


Entä Crowley? Kuinka kauan hän saa vielä muhia siellä tyrmässä omissa mehuissaan? Eiköhän hänkin kohta murru?


Pinnallisten huomioiden osio:

Viikon sitaatti:
Sam: Do you see anyone else in here?
No itse asiassa nyt kun kysyit, niin...


Becky ei ole koskaan kaukana, kuten eivät Supernatural-kirjatkaan. Samin reaktio Beckyn nimeen on kyllä tahdikkuuden ja sulavuuden riemuvoitto. Ja hauska kuin mikä.


Tämän jakson on sponsoroinut Windows 8.


Game of Thrones ja kaljaa. Siistiä!


Kun seinästä löytyy epämääräinen kasvusto, mitä teet? Avaat sen tietenkin. Käsin.


Sam ja Dean möreäänisinä noidan oppipoikina. Aika pelottavaa, oikeastaan.


Autotalli. Metallicarilla on oma koti. Nyt minä vähän liikutuin.


1 kommentti:

  1. Game of Thrones...hyvä sarja, itsekin sitä seurannut (tosin en netistä vaan oon odotellu kaudet tv:stä eli kolmatta kautta odotellessa ;). Pinnallinen huomio: Aina kun tuolla bunkkerissa on näytetty karttapöytää, olen yrittänyt nähdä Suomen kohdan. Nyt sen näinkin ekaa kertaa, tosin oli rakkaan naapurimme kanssa samaa vihreää...

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails