torstai 22. maaliskuuta 2012

0716 - Out With the OldAntakaas kun katson, olenko ymmärtänyt oikein? Nämä ihmisiä ja toisiaan syövät, väkivaltaiset, maailmanvalloitusta suunnittelevat Leviathanit tekevät tämän kaiken koska ne haluavat... parantaa syövän. No enpä osannut tuota odottaa. Mutta siitä kohta.

Jakso oli minusta oikeastaan aika hauska. Siinä yhdistyivät kivalla tavalla viikon mysteeri, Samin ja Deanin ongelmat ja sitten nämä Leviathanit. Viikon mysteeri oli jotain vanhaa, Sam ja Dean ovat käsitelleet kirottuja esineitä aikaisemminkin, mutta myös jotain uutta siinä mielessä että balettitossut olivat viittaus vanhaan Hans Christian Andersenin satuun. Sitten Leviathanit saatiin mukaan jaksoon kuin varkain, osana juonta. Aika saumattomasti toteutettu, mielestäni, enkä ihan osannut odottaa sitä.


Miten minun ei ole lainkaan vaikea kuvitella, että Leviathanit hakeutuvat juuri kiinteistönvälittäjän, bisneshain tms. kaltaisiin töihin, joissa pitää vähän jyrätä ihmisiä alleen. Tämä pomonainen oli ainakin täydellinen omassa työssään, sellainen Kiinteistökuningatar Kaisa suoraan helvetistä.


Ja Sam-parka, se univaje kostautuu kohta pahasti. Nyt kun myös Frank näyttää kadonneen parempiin suihin, niin Winchesterin pojilla alkaa olla neuvot vähissä. 


Palataksemme siihen miksi Leviathanit haluavat parantaa syövän, niin kysynpä teiltä kysymyksen: Vastustaisitko itse tahoa, joka keksisi parannuskeinon syöpään? Mikä parempi keino saada maailma polvilleen ja valtaansa kuin tehdä ensin valtava määrä jotain hyvää näennäisen epäitsekkäistä syistä? Ensin parannetaan syöpä, sitten malaria, sitten vaikka AIDS ja sitten voidaankin jo ottaa koko planeetta haltuun. Pelottavan yksinkertainen ja nerokas suunnitelma.

Pinnallisten huomioiden osio:

Viikon sitaatti:
Sam (about the ballet shoes): Do they... look like they're... your size?

Dean: Shut up.
Sam: Wait, a-are you –
Dean: Getting the strong urge to Prince Siegfried myself into oblivion? Yes.

Sam: You really did see "Black Swan."
Vähän harmittaa, ettei Deania nähty tanssimassa.


Dean: You know, I wonder how old porn kills you.
Sam: Pretty sure you don't want to know.
Tarvitseeko tätä nyt edes miettiä? Ja onko väärin, että minua naurattaa tämän keskustelun aiheuttamat mielikuvat aika paljon?


Tätä biisiä on käytetty sarjassa aikaisemminkin, ikimuistoisesti ensimmäisen kauden lopussa ››


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails