maanantai 9. toukokuuta 2011

0620 - The Man Who Would Be King
Voi enkeli sentään, mitä sinä olet mennyt tekemään. Ylpeys käy lankeemuksen edellä, tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikomuksilla, ja muita asiaan sopivia sanontoja. Castiel, joka on koko tuotantokauden ollut kovin salaperäinen ja poissaoleva, meni sitten tekemään kaikkien tämän sarjan hahmojen kardinaalimunauksen ja liittoutui demonin kanssa. Eikä kenen tahansa demonin, vaan helvetin kuningas Crowleyn. Hyvät hyssykät, ei tästä mitään hyvää seuraa.


Castiel ei ainoastaan ole liittoutunut Crowleyn kanssa, vaan hän on valehdellut Samille ja Deanille, vakoillut heitä ja piilotellut heiltä asioita. Etenkin Dean ottaa tämän asian todella raskaasti. Ja miksi ei ottaisi? Castielista on tullut pojille kuin perheenjäsen ja me kaikki tiedämme miten intohimoisesti Dean suhtautuu perheeseensä.


Vaikuttaa siltä, että taivaan sheriffiksi ryhtyessään Castiel on haukannut liian ison palan purtavaksi mutta myös siltä, että hänen läheinen kosketuksensa ihmisiin on vaikuttanut myös hänen tapaansa nähdä asioita. Hän ei enää ymmärräkään täysin enkelten tapaa olla ja elää, enkelithän on luotu pelkiksi sotilaiksi vailla vapaata tahtoa tai omaa ajattelutapaa.


Minun on huomautettava, että Anna-enkelihän puhui tästä samasta asiasta jo pari tuotantokautta sitten ja hän kapinoi ja maistoi ihmisyyttä paljon ennen Castielia. Joten ei Castielin oppimatka kohti ihmisyyden saloja ole mitään uutta, Anna oli paljon häntä edellä. Anna oli todellinen menetetty mahdollisuus.

Rafaelin joukot ovat vahvistumassa ja voittamassa, Castiel on epätoivoinen, Crowleylla alkaa mennä hermot, Sam, Dean ja Bobby tajuavat että heillä on nyt Crowleyn lisäksi vastassaan myös Castiel. Mitä tästä kaikesta tulee? Sen näemme kahden viikon päästä nähtävässä tuplajaksossa.


Pinnallisten huomioiden osio:

Supernatural ottaa siis riskin saada hihhuleiden vihat ylleen ja väittää, että evoluutioteoria olisi totta. Hihhulit tuntien, rohkea veto.


Tämä Castielin tapa pelmahtaa autoon yhtäkkiä kesken ajomatkan aiheuttaa vielä joskus onnettomuuden.


Ällöttävää, Crowley. Mutta siitä sinä tykkäät.


Ellsworth oli Jim Beaverin hahmon nimi Deadwood-sarjassa.


Crowleyn ajatus helvetistä yhtenä pitkänä virastojonona on suorastaan nerokas. Jonottajilla on varmaan koko ajan myös nälkä ja vessahätä, takana oleva tyyppi yskii keuhkojaan pihalle ja jossain edessä oleva tyyppi haisee todella pahalle.


Smite me, baby!


Ei se jumala vastaa. Sori.

2 kommenttia:

  1. Tämä oli hyvä jakso mutta myös niin surullinen, Castielin taistelu itsensä kanssa oli aika lohdutonta katseltavaa, Crowley taas jatkaa omaa hulvatonta linjaansa, helvetti on juuri tuollainen...

    VastaaPoista
  2. Katoin juuri jakson...voih, surullinen jakso :(. Mielenkiintoista nähdä miten jatkuu.. T:SV

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails