tiistai 8. maaliskuuta 2011

0616 - ...And Then There Were NoneViimekertaisen hupin jälkeen on taas aika palata vakavampiin aiheisiin. Tämä jakso oli täyttä tylytystä alusta loppuun. Jengiä kuoli kuin pipoa, tunnelma oli ahdistava ja klaustrofobinen ja lopussa päähän jäi muhimaan ajatus, että mitkä ne Even todelliset tarkoitusperät ovatkaan.


Pappa Campbell osoittautui lopulta aikamoiseksi nilviäiseksi, tai lähinnä tyypilliseksi Winchester-Campbell -perheen edustajaksi. Maustettuna ylimääräisellä kourallisella putkinäköisyyttä, hulluutta ja sairaalloista läheisriippuvuutta. Joten tietenkin hänen oli kuoltava, ja minusta oli jotenkin hyvä että se tapahtui Samin toimesta. Ei haittaa, että Sam luuli Samuelin olevan sen korvamadon vallassa (enkä muuten tule enää koskaan ajattelemaan sanaa "korvamato" samalla tavalla). Sam ei todellakaan ole enää niin kiltti ja puhtoinen kuin mitä hän joskus oli, ja se on vain hyvä.


Gwen Campbellin kuolemasta en sen sijaan ollut ollenkaan iloinen. Jälleen kerran Supernatural uhraa yhden mielenkiintoisen naishahmon juonenkehityksen alttarille, mielestäni aivan turhaan. Gwenissä oli paljon potentiaalia, jota käsikirjoittajat eivät ilmeisesti halunneet ollenkaan nähdä tai käyttää hyväkseen. Minua alkaa jo väsyttää tämä itseni toistaminen, mutta tämän sarjan tapa kohdella sen naispuolisia hahmoja ottaa minua toden teolla päähän. Ei tuosta Evestäkään ole pelastajaksi, kun sen tietää että hänkin kuolee jossain vaiheessa kamalan kuoleman.


En toisaalta voi myöskään hyväksyä Rufuksen kuolemaa. Hän ja Bobby olivat mielestäni hyvä ja hauska vastapaino Samille ja Deanille ja hän toi Bobbyn kanssa kokeneisuutta ja viisautta mukaan sarjaan. Siksi onkin niin ärsyttävää, että hänet tuotiin tällä kaudella todennäköisesti mukaan vain komppaamaan Bobbya juonellisena välineenä. Jäin kyllä miettimään, että kenen kuoleman Bobby aiheutti silloin aikoinaan, jota Rufus ei voinut antaa anteeksi? Vaimon? Lapsen? Ehkä se selviää meille joskus.


Mutta tämän Kaiken Pahan Äidin, Even, motiivit ovat kyllä mielenkiintoiset. Hänellä on jotain hampaankolossa jumalaa ja koko jumalan luomakuntaa vastaan. Mutta missä itse iso herra on, sopii kysyä? Eikö nyt olisi hyvä hetki tulla puolustamaan kupeittensa hedelmiä? Vai eikö herraa todellakaan voisi vähempää kiinnostaa? Ja toisaalta: millä perusteella ihmiskunta on enemmän oikeutettu olemaan tällä planeetalla kuin muut olennot? Mitä jos ne muut olivat täällä kauan ennen meitä? Siinäpä mietittävää huhtikuun 15:een asti, jolloin tulee seuraava uusi jakso.

Pinnallisten huomioiden osio:

Bobby puku päällä on aina hauska näky.


Käsi pystyyn, kuka ei kaivanut korvaansa tämän jakson aikana ainakin kerran.


Niin, Dean, miksi sinä puhut herpeksestä koko ajan? Aijai, eikö Sleepy Sleepersin opetukset ole menneet perille?


Tämä oli Jim Beaverin oma ääni, jota oli kyllä jälkituotannossa hieman muutettu.

3 kommenttia:

 1. Voi oksetus sitä korvamatoa....Musta Sam on myös kasvattanut vähän selkärankaa ja hyvä niin, liian kiltti ei saa olla. Musta tuntuu että kaikki hahmot tiputetaan manalaan ennen kauden loppua, jos tämä meno jatkuu..

  VastaaPoista
 2. Voi sniif...Rufus. Tykkäsin siitä jöröjukasta.. :(
  Olisivat kyl saaneet Rufuksen säästää, oli semmonen kiva hahmo, joka aina silloin tällöin putkahti kaikkineen tietämyksineen jne esiin. Bobby ei näköjään saa pitää itellään "kamuja", pitää olla semmonen yksinolija, joka huolehtii vaan Samista ja Deanista
  Tosta mönjästä korvas tuli mieleen Salaiset kansiot.. eikös siinä ollu vastaavaa, joka meni kans korvasta, vai muistanko ny ihan väärin...?
  T:SV

  VastaaPoista
 3. SV: Salaisten kansioiden ykköskaudella oli yksi jakso, jossa oli vastaavanlainen korvamato-alien. Sekin oli aika ällöttävä.

  VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails