perjantai 11. helmikuuta 2011

Miksi katsot Supernaturalia?


Eräs anonyymi kommentoija halusi kysyä lukijoiltani tällaisen kysymyksen lopputyötään varten. Jotta kysymys ei hautautuisi johonkin kommenttien suohon, laitan sen nyt tähän. Kommentit voi laittaa suoraan tämän postauksen kommenttiosioon.
Minä olen tekemässä 9. luokan lopputyötä Supernaturalista ja sen keskeinen kysymys on, että mikä Supernaturalissa viihdyttää? Miksi katsotte sitä? Miksi jatkatte sen katsomista ja miksi pidätte siitä? Kysyn tätä siksi, koska minä tarvitsisin eri fanien ja sarjaa katsoneiden mielipiteitä. Joten jos löytyy joitain avuliaita, olisin todella kiitollinen jos voisin saada monipuolisia mielipiteitä joita voin liittää omiin päätelmiini. Käytäisin kommentteja tietenkin nimettömänä työssäni.
:D
Oma vastaukseni tähän kysymykseen on seuraavanlainen:
Ryhdyin katsomaan Supernaturalia koska se vaikutti mielenkiintoiselta ja juuri minun tyyppiseltäni sarjalta. En ollut koukussa heti ensimmäisen jakson jälkeen, mutta neljä jaksoa katsottuani se oli menoa. Minua viehättää sarjassa paitsi sen yliluonnollinen aihepiiri, joka on aina kiinnostanut minua, myös sen huumori ja isompi juonen kaari. Mutta ennen kaikkea katson sarjaa veljesten välisen suhteen takia. Samin ja Deanin perhesuhde on niin mielenkiintoinen ja moniulotteinen, että toista vastaavanlaista ei mielestäni tällä hetkellä televisiossa ole. Juuri tämän suhteen takia jatkan sarjan katsomista, vaikka välillä muut osa-alueet hieman tökkisivätkin.

Tietenkään se, että Jared Padalecki ja Jensen Ackles ovat todella komeita miehiä ja Metallicar mielettömän upea auto, ei ainakaan haittaa katsomisnautintoa. :-)

7 kommenttia:

 1. Hauska kuulla, että joku tekee koulutyötä tällaisesta sarjasta :)

  Minä päädyin katsomaan sarjaa Anzin ja Mikaelan hehkutuksen takia ja koukutuin heti ensimmäisestä jaksosta. Katsoin sitten viisi kautta ihan putkeen -koska niistä neljä oli jo dvd:llä olemassa niin oli varsin helppoa vetää muutama jakso illassa ;-)

  Minua Supernaturalissa kiehtoo sen mystinen maailma ja sen kietoutuminen reaalimaailmaan jotenkin niin mutkattomasti. Tärkein elementti on kuitenkin Winchesterin veljekset ja heidän perhesuhteensa - näiden miesten mielenliikkeitä on vaan äärettömän mielenkiintoista seurata. Henkilöhahmot ovat tässä sarjassa jotain omalaatuista, sillä kaikki päähahmot ovat mahtavia persoonia.

  Ja materialistina täytyy myös myöntää, että ei Jared Padaleckin ja Jensen Acklesin ulkonäkökään ole kääntänyt minua pois tästä sarjasta... ;-) mutta se ei ole pääasia, miksi sarjaa katson.

  VastaaPoista
 2. Jaa, en tiedä kuinka tyhjentävästi osaan vastata, mutta yritetään.

  Aloin katsomaan Supernaturalia silloin kun se alkoi pyörimään Suomen telkkarissa. Ihan vaan uteliaisuuttani, vaikutti kiinnostavalta. Yleisesti ottaen, olen aina ollut kiinnostunut kauhuleffoista sun muista yliluonnollisista jutuista.

  Heti ekan osan jälkeen kiinnostuin ja rupesin seuraamaan. Silloin kun sarjaa ei näytetty pitkään aikaan Suomen telkkarissa, jäi tauko katseluun, kunnes kundikaveri latasi netistä mulle neljännen kauden jaksot. Siitä se sitten taas alkoi. :)

  Itse olen aina ajatellut, että Supernaturalissa on mielenkiintoista tuo moninaisuus; kauhuelementtejä, urbaaneja legendoja sun muita taruja, komediaa, draamaa, räiskintää ja toimintaa. Aina tapahtuu ja välillä saa nauraa itsensä kipeäksi. Ja harvassa sarjassa toisaalta roiskuu veri samalla lailla. Itse en kaipaa seuraamiltani tv-sarjoilta realismia vaan juuri päinvastoin, irtautumista arjesta.

  Toisaalta, kun on tarpeeksi seurannut Supernaturalia alkaa kiintymään Winchesterien erikoiseen perheeseen ja odottaa uusia paljastuksia ja perhedraamaa.

  Katsoin jokunen aika sitten viidennen kauden jaksot uudestaan ja totesin, että yksi koukuttava tekijä sillä kaudella on ainakin sairaan hyvät vierailevat näyttelijät, esimerkiksi Ilmestyskirjan ratsastajia esittävät näyttelijät. Heitä on suuri ilo katsella, kerrassaan hyvää työtä.

  VastaaPoista
 3. Aika kattavasti täällä on jo asioita sanottu, eli tärkeimmät koukuttajat on veljesten suhde (ja siinä tarvitaan hyvää näyttelijöiden välistä kemiaa, jota todella näillä kahdella on), monipuolisuus eli yhdestä jaksosta yleensä löytyy kaikkea, kauhua, komediaa, draamaa, toimintaa...kaikkea.
  Pari juttua vielä jotka meikäläiselle nappaa...asioita ei venytetä loputtomiin eikä tehdä liian sekavaksi, eli siis juonikuvioita ei levitetä niin että katsoja tippuu kärryiltä (esim. Lost meni niin sekavaksi ettei varmaan kirjoittajatkaan enää tienneet mistä on kysymys) ja sekin on hyvä että henkilöitä ei ole liikaa, vierailevat tähdet on tottakai hyviä mutta kaiken perustana on vain kaksi kundia, tavallaan niin "tavallisia", sankareita jotka eivät mitään kunniaa tai palkintoja sankaruudestaan pyydä eikä saa.
  Ja pakko kai minunkin on tunnustaa että kundit on ilo silmälle, kuin myös Impala, kolmas päähenkilö... Castielia en laske päähenkilöksi, mun mielestä se on täysin ylimääräinen lisäke jonka voisi heivata koko sarjasta. Tiedän että olen tässä vähemmistönä mutta se nyt on vaan minun mielipiteeni...
  Mutta kaiken kaikkiaan Supernatural on ehdottomasti paras sarja mitä ikinä olen seurannut, ja niitä on melkoinen määrä tullut seurattua. Tai ainakin yritetty, esim. Lost ja Heroes jäi kesken kun en jaksanut kauaa kiinnostua sekavasta sekoilusta.
  :)
  May

  VastaaPoista
 4. Sarjan aihe eli yliluonnollisuus kiehtoi minua alussa; nyt katson tätä eritoten erinomaisten repliikkien, populaarikulttuuri-viittausten ja isomman juonen kaaren vuoksi. Komeat näyttelijät eivät pahenna tilannetta lainkaan mutta sarjan teho on veljeksissä ja heidän välisissä suhteissaan, sivuhahmoissa kuten Bobby ja Castiel,joten ulkonäkö on positiivinen bonus niin sanotusti. Kauhuelementti kiehtoi minua alussa mutta koska sarja ei ole minun kirjoissani pelottava olen koukuttunut sarjasta kokonaisuutena, se on sanavalmis, näppärä, hauska, koskettava, lievästi pelottava ja erilainen kuin muut sarjat yleensäkin..

  VastaaPoista
 5. Näin veljen kurkkivan sitä aina joskus ja kattelin että ompa kuumia miehiä, mikähän lie tämmönen :D Sitten oltiin joskus hotellissa yötä ja joku jakso sattui tulemaan telkkarista. Minusta se vaikutti ihan liian pelottavalta, mutta pakko oli kurkistella välillä sormien välistä että mitä siinä tapahtui. Sitten se jäi jotenkin hautumaan, kunnes joku kerta menin kotikotiin ja veli katsoi taas jotain jaksoa. Aloin sitten kysellä hirveästi että miksi se katsoo tuota, mitä siinä tapahtuu jne. Se näytti mulle mielestään 3 parasta jaksoa ja pam, olinkin koukussa.

  Miksi koukutuin? Tarina oli koskettava, jännittävä ja hieno. Huumori on usein loistavaa, hahmot ovat ihania ja persoonallisia (Castiel <3). Näyttelijöiden kemiat pelaavat. Eikä enää pelota niin paljon ;) Olen kiintynyt tuohon kummalliseen perheeseen.

  Mulperi

  VastaaPoista
 6. Yhdyn täysin edellisiin vastauksiin. Silloin ku tuli ekan kerran subilta en edes katsonut, koska viittasi kauhuun (en oikein tykkää kauhujutuista, omistan liian hyvän mielikuvituksen siihen eli tunnen joka nurkasta sitten nousevan jotain örkkiä... ;)) Mutta sitten uusinta kierroksella satuin ihan vahingossa katsomaan jonkun ensimmäisitä jaksoista...ja siinä sitä sit oltiin koukussa tähän sarjaan. Sarjan kauhuelementit pysyvät mielestäni semmosella tasolla, jotta pysyn niitä katsomaan pelkäämättä. Sarja on viihdyttävä; siinä saa nauraa ja itkeäkin, mikä on mun mielstäni yksi hyvän sarjan ominaisuus. Vaikka sarjalla on lievä nuorisosarjan "maine", pystyy sarjaa seuraamaan tämmöinen vähän vanhempikin katsoja.. ;)

  VastaaPoista
 7. Voisi myös kysyä, miksi ei katsoa Supernaturalia.

  VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails