maanantai 20. joulukuuta 2010

0611 - Appointment in SamarraTämän arvion kirjoittamisessa vähän kesti. Katsoin jakson kyllä jo yli viikko sitten, mutta työtilanne ja yleinen motivaation puute ovat olleet kirjoittamisen esteenä. Siitä motivaation puutteesta hieman myöhemmin lisää.

Miltä tuntuisi olla Kuolema yhden päivän ajan? Tätä on varmaan jokainen meistä joskus miettinyt. Dean saa kokeilla tätä raskasta roolia vuorokauden ajan koska hän tekee taas vaihteeksi jotain epätoivoista ja typerää pelastaakseen pikkuveljensä. Tiedättekö, minä en enää tässä vaiheessa jaksa välittää siitä että Dean hakkaa päätään jatkuvasti seinään pikkuveljensä vuoksi. Se asia ei todellakaan tule muuttumaan.


Sen sijaan se, mikä muuttuu tässä jaksossa, on Sam. Hän saa sielunsa takaisin, täysin vastoin tahtoaan. Siinä missä alkukauden ajan sai jännätä sitä, saako tai haluaako Sam enää sieluaan, loppukausi varmaan jännätään sitä, murtuvatko Kuoleman Samin sielun ympärille rakentamat muurit ja romahtaako Samin mielenterveys.


Sieluton Sam oli tosiaan mielenkiintoinen uusi tuttavuus, mutta tosiaan aivan älyttömän pelottava. Käydä nyt sillä tavalla Bobbyn kimppuun! Vaikka eihän Bobby mikään helppo nakki ole. Talo ainakin on tolkuttoman mahtava kaikkine salaluukkuineen ja ansoineen.


Deanissäkin nähtiin jotain kehitystä, kun hän tajusi että kuolemalla on tarkoituksensa. Jokainen kuolema, niin epäreilulta kuin se meistä ihmisistä saattaakin tuntua, on tarkoitettu. Siksi minä niin pidänkin Kuolemasta hahmona. Hän vaikuttaa juuri sellaiselta tapaukselta, joka on ollut kuvioissa alusta asti ja jolle kaikki ihmisten, enkelien, demonien ja muiden elämäntuska ja stressaaminen on lähinnä tylsää ja rasittavaa. Kuolema tietää, että hän on se joka sammuttaa valot ja häntä ärsyttää, jos hänen kuvioitaan sotketaan. Kuolema tietää, että hän on kaikkia muita mahtavampi, ja siksi hän ei vaivaudu pullistelemaan.


Mutta minne sielut menevät kuoleman jälkeen ja mikä niissä on niin arvokasta että niistä käydään nyt kovaa kauppaa? Sitä tietoa odotellessa, tammikuun 28:een päivään asti.


Pinnallisten huomioiden osio:

Freddy Krueger!


Mukavan tyly hoitsu tässä.


Kuinkakohan monta kertaa Tessa joutuu vielä katselemaan Deanin peliä kuoleman kanssa?

2 kommenttia:

  1. Mä en millään jaksais odottaa. Lähinnä sen vuoksi että tottakai tarina jätettiin kohtaan missä saa taas odottaa että repeääkö se Sam lopullisesti vai ei...

    VastaaPoista
  2. Jossain vaiheessa se Samin pää kosahtaa. Sano minun sanoneen.

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails