perjantai 14. elokuuta 2009

Ajatuksia ja mietteitä katsomiskokemuksesta

Nyt kun olen katsonut Supernaturalin kaksi tuotantokautta parin kuukauden sisään aika intensiiviseen tahtiin (kesäloman aiheuttamia taukoja lukuun ottamatta), on aika kirjata ylös muutamia mietteitä.

Ensinnäkin, sarjan suurempi juonikaari toimii todella hyvin. Jälkiviisaus on tietenkin paras viisaus, mutta kaikki merkit tulevasta ovat hyvin nähtävillä ensimmäiseltä kaudelta alkaen. Tämä pätee erityisesti Samin ja Deanin luonteenpiirteisiin. Minun on tämän uusintakatselun tuoman uuden näkökulman perusteella hyvin vaikea ymmärtää niitä ihmisiä, jotka itkeskelivät neljännen kauden aikana "vanhan Samin" ja kolmannen kauden aikana "vanhan Deanin" perään, kun molemmat tai jompikumpi pojista toi esiin luonteensa epämiellyttävämmän puolen.


Sam osaa olla todella jääräpäinen, ilkeä ja kovasanainen ja Dean puolestaan holtiton, kärsimätön, tyly ja karkea. Nämä luonteenpiirteet ovat osa näitä kundeja ja osasyy siihen, miksi minä heistä niin pidän. Minun ei tarvitse pitää hahmoa aina miellyttävänä henkilönä voidakseni pitää kyseisestä hahmosta.


Toiseksi, olen huomannut miten huomattavasti paljon enemmän nautin sarjan katsomisesta ilman sitä hiusten repimistä, käsien vääntelyä, ylianalysointia ja hysteerisyyttä mikä liittyy useimpiin netin keskustelufoorumeihin. Toki niistäkin keskusteluista löytyy usein uusiakin näkökulmia, mutta suurimman osan ajasta ne keskustelut, nekin jotka ovat fiksuimmasta päästä, ovat suoraan sanottuna melkoista paskanjauhantaa.

Toki käyn yhä lukemassa spoilereita, ilmaisemassa lyhyesti mielipiteitä jaksoista ja muuta sellaista pientä. Mutta sellainen ylihermostunut, pienimmistäkin aiheesta räjähtävä älyttömän sekopäinen hiusten repiminen alkaa olla minun osaltani mennyttä aikaa. Näin on parempi ja ehdottomasti mukavampi. Supernaturalin fanit kun osaavat olla tunnetusti aika intensiivistä ja suorastaan raivohullua porukkaa.

Kolmanneksi on todettava, että on tämä vaan niin pirun hyvä sarja. Miksi tällä ei ole enempää katsojia, on huutava vääryys. Mutta ehkä nyt kun maine leviää, katsojiakin tulee lisää.

6 kommenttia:

 1. Olen rummuttanut sarjan puolesta blogissani ja saanut AINAKIN 2 uutta katsojaa sarjalle, tehdään töitä hitaasti mutta varmasti ;O) Lisäksi esitysaika Suomessahan on ihan TOLKUTTOMAN kehno eikä sarjaa juuri promota täällä mikä on huutava vääryys!
  Muuten, onko sinulla itua siitä onko tämä koko juonenkaari jotenkin suunniteltu etukäteen moneksi kaudeksi vai swingauttaako kirjoittajat vaan tarinaa johonkin suuntaan, ilman suurempaa masterplääääniä???

  VastaaPoista
 2. Olen alusta asti katsonut ja todella iloinen, että sarja on pitänyt tasonsa, jopa lisännyt vääntöä mitä pidemmälle on edennyt. Poikien muuttuminen "huonompaa" on uskottavaa ja loogista ja siksi niin sydäntäsärkevää. Juuri siksi sarjasta pidänkin, päähenkilöissä on ulottuvuuksia ja kerroksia useampi kuin yksi tai kaksi.

  Olen onnistunut koukuttamaan tasan yhden ihmisen, kämppikseni, sarjaan. Jostain syystä pelkkä puhe sarjan hienoudestä ei tunnu riittävän...

  VastaaPoista
 3. Mikaela: Supernaturalilla on aikataulujen suhteen krooninen epäonni. Jenkeissä se esitetään samaan aikaan CSI:n, Officen ja Greyn anatomian kanssa (kilpaile sitten siinä) ja muuallakin maailmassa, mm. Suomessa, ihan ihme aikoihin. Lisäksi muistan, että ennen neljännen kauden alkua Supernaturalin kotikanava CW promosi sarjaa TODELLA huonosti. Se oli niin onnetonta, että tuotantoyhtiö Warner Brothers puuttui asiaan ja rupesi tekemään omia promojaan. Ei voi meidän pikku sarja voittaa, ei.

  Eric Kripke on monta kertaa sanonut, että suurempi juonikaari on suunniteltu viideksi vuodeksi. Hänellä on siis viiden vuoden laajamittaisempi suunnitelma, johon tietenkin tulee pieniä korjauksia ja muutoksia matkan varrella, mutta suurimmat kuviot on suunniteltu valmiiksi. Sen jälkeen... kuka tietää?

  Anonyymi: Meidän fanien pitää nyt kyllä ruveta rummuttamaan tätä sarjaa enemmän. Vedetään kaikki kaverit pois joidenkin luuseri-Big Brothereiden äärestä katsomaan OIKEAA televisiota. Vai mitä? ;-)

  VastaaPoista
 4. Joo, kun vain saataisiin subilla käyntiin se neloskausi. Vaikka turha toive, taitaa mennä taas TOOSSIII kauan ennenkuin esittävät sen. :( Onko kellään muuten tietoa siitä, koska mahdollisesti alkaisi. Itselläni ei nämä taidot oikein riitä sarjan katsomiseen netin kautta, jotan odottelen tässä dvd-boxia tonne play.comiin, josta sen neloskauden sitten ostan (syksymmällä ilmestyy) tai josko Subi yllättäisi...!

  VastaaPoista
 5. Minä vedin kuukaudessa nyt nämä kaksi ekaa kautta ja täytyy sanoa että ihan addikti minusta kyllä tuli. Sarja on kokonaisuudessaan ollut ihana. Pidän todella paljon tuosta laajemmasta tarinasta taustalla ja suurin osa pienemmistä jaksotarinoista toimii myös.

  Veljesten suhteen kasvun ja muutoksen seuraaminen on ollut mahtavaa (varsinkin kun kyseessä on niin silmiähivelevän kauniit miehet). Jotkut asiat ottaa pattiin aika reippaasti, mutta uskon, että niillä on oma merkityksensä - ainakin tähän mennessä kaikella on ollut syynsä.

  VastaaPoista
 6. Paivi: Se on ihan totta, että tähän mennessä kaikella on ollut syynsä. Melkein kaikella, aina välillä tämä sarja onnistuu menemään vähän sinne pöpelikön puolelle. Suurempi tarina lähtee kohta enemmän vauhdilla käyntiin, että pidähän huivistasi kiinni!

  VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails