tiistai 25. elokuuta 2009

0311 - Mystery Spot


Eli Päiväni Murmelina Supernaturalin tyyliin ja Tricksterin paluu. Sam-parka joutuu Tricksterin temppuilun kohteeksi ja joutuu elämään saman tiistain yli sata kertaa peräkkäin ja katsomaan, miten hänen veljensä kuolee joka kerta mitä erilaisimmilla tavoilla.

Välillä Deania ammutaan, välillä hän jää auton alle, välillä hän tukehtuu makkaraan, välillä liukastuu suihkussa, välillä saa sähköiskun partakoneesta, välillä jää putoavan kirjoituspöydän alle, välillä saa ruokamyrkytyksen tacosta, välillä nuolen sydämeensä, välillä kirveestä, välillä joutuu koiran raatelemaksi ja niin edelleen. Enpä olisi uskonut sanovani tätä, mutta Dean Winchesterin kuoleman katsominen on aika viihdyttävää.


Mikä ei ole huvittavaa, on Samin katsominen tässä jaksossa. Mitä enemmän tiistaipäiviä hän joutuu elämään, sitä pakkomielteisemmäksi hän muuttuu. Ja mitä pakkomielteisemmäksi hän muuttuu, sitä kapeammaksi käy hänen näkökenttänsä. Miten voi muka olla mahdollista, ettei hänelle tule kertaakaan mieleen tarkistaa, mitä papereita ohi kävelevä nuori nainen kantaa sylissään? Etenkin kun kyseinen nainen on selvästikin surullinen ja huolissaan? Sam on niin isänsä poika, mikä on samaan aikaan sekä todella raivostuttavaa ja todella surullista.


Mutta jakson toisen puoliskon kamalan robotti-Samin katsominen se vasta hirveää onkin. Myönnän, että tietyt jutut ampuvat vähän yli - kuten se ampumahaavan ompeleminen - mutta tämä vilkaisu tulevaisuuden Samiin on kaikkea muuta kuin lohdullinen tai toivoa antava. Tässä hän tosin on sekaisin ihan omillaan, eikä kenenkään demonin manipuloimana. Mutta, kuten Trickster asian niin hyvin ilmaisee, järjen takominen Samin päähän on kuin yrittäisi puhua tiiliseinälle.


Minä toivon, ettei tämä jakso jää temppuilevan jumalolentomme viimeiseksi esiintymiseksi. Hänen pilansa ovat julmia ja sydämettömiä, mutta niillä on kuitenkin jokin tarkoitus. Trickster ei halua tuhota ihmisiä, hän haluaa opettaa heille läksyn. Ja siksi minusta olisi hyvin mielenkiintoista nähdä hänen reaktionsa ihmiskuntaa uhkaavaan tuhoon.


Pinnallisten huomioiden osio:

Miten kukaan jaksaa kurlata noin pitkään?


Perhanan suihkuverho on tiellä.


"Sam Winchester cries his way through sex."
No kai nyt, kun tietää että mimmi potkaisee tyhjää sen jälkeen. Itkisin minäkin.


Nauttikaa hyvästä musiikista. "It was the heat of the moment!"
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails