tiistai 25. elokuuta 2009

0310 - Dream a Little Dream of Me


Enää kaksi jaksoa sitä vitun brittiakkaa jäljellä.

Ainoa Belaan liittyvä kohtaus tässä jaksossa, johon suhtauduin eri tavalla kuin ensimmäisellä kerralla, on Samin nolo seksiuni. Se oli oikeasti aika huvittava ja Samin kauhistunut reaktio siihen vielä huvittavampi. Kukapa meistä ei olisi joskus nähnyt kyseenalaisia seksiunia kamalista ihmisistä?


Mutta, kokonaisuutena minun on sanottava että pidän tästä jaksosta aika helvetin paljon. Ensinnäkin minusta on kiva, että pojat vaihteeksi pelastavat Bobbyn eikä aina toisin päin. Vaihteeksi näimme yleensä aina niin viileän Bobbyn pelosta jäykkänä, omien painajaistensa vankina. Ja jotain paljastui myös Bobbyn historiasta, jotain aika traagista ja surullista. Bobbysta tuli siis metsästäjä, koska hän itse tappoi oman vaimonsa, joka oli joutunut demonin riivaamaksi. Aika kamala kohtalo, oikeasti.


Hienoa, miten Dean suhtautuu Bobbyyn isähahmonaan, nyt kun kusipää-John on kuollut. Ja jos minulta kysytään, Bobby on paljon parempi isähahmo kuin mitä se pakkomielteinen paskiainen koskaan oli.


Ja tässä jaksossa, vihdoin ja viimein, myös Dean tajuaa sen ja sanoo sen ääneen. Deanin pään sisällä tapahtuva vuoropuhelu oli mieletöntä katsottavaa. Pikkuhiljaa Dean alkaa astua ulos isänsä ja perheensä varjosta. Takaiskuja tosin tulee matkan varrella useita, mutta tästä se alkaa. Dean alkaa oikeasti ymmärtämään, että hänellä on jotain arvoa, että hänellä on muitakin rooleja kuin Samin isoveljenä oleminen ja ettei hän ole mikään Johnin ohjelmoima kone. Ja ehkä, joskus, mahdollisesti hän saa haaveilemansa perheen ja oikean elämän, jota Lisa tässä jaksossa hänen unessaan edusti.


Tosin siitä minä olen eri mieltä, että Metallicar olisi yhä Johnin auto. John oli sille autolle vain ylimenovaihe odotellessa, että Dean on tarpeeksi vanha ajamaan. Kuski ei valitse autoa, auto valitsee kuskin.


Mikäli käsikirjoittajien lakko ei olisi rampauttanut sarjaa, Kripken alkuperäinen suunnitelma tälle kaudelle oli, että Sam olisi saanut Deanin sielun pelastettua mutta ajautunut siinä prosessissa pahalle puolelle. Kuinka kiitollinen olenkaan siitä, ettei näin käynyt, sillä tämänhetkinen tilanne on paljon parempi.

Se unia hallitseva ihme hippihyypiö oli aika friikki tapaus. Tosin jos ihan totta puhutaan, hänen pitäisi olla kuollut. Ihminen ei voi elää ilman REM-univaihetta. Mutta annetaan tämän pikku yksityiskohdan olla. Aika tylyä Samilta kyllä pistää hänet vastakkain väkivaltaisen isänsä kanssa. Toisaalta, jätkä aiheutti muille ihmisille painajaisia, saipa maistaa omaa lääkettään.


Pinnallisten huomioiden osio:

Sam on kännissä aika masentava.

Minä rakastin tämän jakson värimaailmaa ja visuaalista ilmettä. Tämä hotellihuone oli herkullinen!


Jos paha Sam on karmiva, niin enpä haluaisi joutua pimeällä kujalla vastakkain demoni-Deanin kanssa. Kyllä tulisi äitiä ikävä.


Sen jälkeen kun olin nähnyt tämän jakson ensimmäisen kerran, päätin että sarjan parissa jatkaa joko Bela tai minä. Niin paljon tätä hahmoa vihasin. Tällä katsomiskerralla olin vain ihan tyytyväinen siihen, miten vähän häntä tässä jaksossa loppujen lopuksi olikaan. Tosin sekin vähä oli aika naurettavaa katsottavaa. Lelukaupasta ostettu spiritisimilauta ja Tarot-kortit ovat muka huippuluokan varkaan tärkeimmät aseet? Just. Ja jopa minä olisin tajunnut, miten Colt varastetaan. Oi luoja, mikä katastrofaalinen hahmo.

Ja lopuksi biisi, joka jää aina päähäni soimaan kun ajattelenkin tämän jakson nimeä:

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Blogiasi on ollut hauska lukea :).

  Mutta nyt nussin pilkkua: REM-uni ei ole hengissäpysymisen kannalta välttämätön. Aivosähkökäyrän (EEG) perusteella uni jaetaan kevyeen ykkös- ja kakkosvaiheen uneen, syvään, elvyttävään kolmos- ja nelosvaiheen uneen sekä fysiologisesti ja mentaalisesti aktiiviseen REM-uneen (vilkeuneen). Suurin osa uniennäkemisestä tapahtuu REM-vaiheen aikana. REM-uni on toki tärkeä lapsen yksilökehityksen kannalta, se mm. stimuloi kehittyviä aivoja. (Mikä kyllä selittää sen, että pojasta tuli tuollainen murhaajapsyko. Toisaalta ilmeisesti hän näki unia ainakin 10v asti.)

  Mutta eniveis, Supernatural on oikeassa =).

  T: tohtori

  VastaaPoista
 2. Tohtori: Kiitos korjauksesta ja tervetuloa lukijaksi!

  VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails