lauantai 22. elokuuta 2009

0306 - Red Sky at Morning

Tässä se sitten on. Tai oli. Ainoa Supernaturalin jakso, jota minä olen inhonnut. Eikä mielipide ole muuttunut. Pääsin tämän uusintakatselun läpi pelkällä tahdonvoimalla, eikä alkoholiin turvautuminen ollut kaukana. Olen iloinen, ettei minun tarvitse enää koskaan katsoa tätä hukatun potentiaalin, typerien vitsien, loukkaavien teemojen ja ärsyttävien, pieleen menneiden hahmojenkehittelyjen täyttämää jaksoa enää ikinä. Enää neljä jaksoa sitä vitun brittiakkaa jäljellä.

Myönnän, että Bela Talbotin katsominen on nyt hieman helpompaa kuin ensimmäisellä katsomiskerralla. Tiedän hänen kliseisen ja täysin epäsympaattisen taustatarinansa ja tiedän, että hän potkaisee tyhjää kauden päätteeksi. Näin ollen se sydämeni ensimmäisellä katsomiskerralla täyttänyt pelko siitä, että joudun katsomaan tätä inhottavaa, psykopaattista, kliseistä ja kaikin puolin epämiellyttävää hahmoa pitkälle tulevaisuuteen, on poissa. Katsomiskokemukseen vaikuttaa myös se, että en jaksojen välissä joudu lukemaan Kripken, Gamblen ja kumppaneiden selittelyjä siitä, miten Bela on heistä niin kaikin puolin mahtava, ihana, kaunis ja paras idea sitten leipäveitsen ja Domino-keksien kun itse näkee ruudussa vain väsynyttä sontaa, joka on tehty muualla jo tuhat kertaa ja silloinkin tuhat kertaa paremmin.


Ja minä siis rakastan kieroilevia, narttumaisia naishahmoja noin yleensä. Mutta Bela Talbot ei ole ihana, kieroileva, herkullisen ilkeä nautinnollinen TV-narttu. Hän on vain vakavan narsistisen persoonallisuushäiriön omaava vähäinen taskuvaras, pelkuri ja säälittävä ämmä. Jolla on maailman epäuskottavin ja korvia raastavin aksentti. Se, miksi Sam ja Dean päättivät, että tämän akan auttaminen olisi hyvä idea, on mysteeri. Toisaalta, Lauren Cohanilla oli vielä pari jaksoa sopimuksessaan käyttämättä joten ei häntä voinut vielä päästää päiviltä.


Minua raivostuttaa se, että sinänsä todella karmiva ja hyvä idea kummituslaivasta uhrattiin tämän jakson alttarille. Minua vituttaa se, että taustatarina veljensä tappaneesta merimiehestä sysättiin sivuun typerien, seksististen vitsien edestä. Gert-rouvan ihastus Samiin ja hänen käytöksensä Samia kohtaan oli täysin tarpeeton juonenkäänne, ja lisäksi jopa hieman loukkaava. Ilmeisesti seksuaalisesti viriili vanhempi nainen on naurun aihe. Tosi kiva, Supernatural, tosi kiva.


Edes alun ja lopun sinänsä mielenkiintoiset keskustelut veljesten välillä eivät pelastaneet tätä jaksoa. Sam ei halua että Dean uhraa itsensä hänen vuokseen, Sam on iso poika joka osaa huolehtia itsestään. Tämä selvä, pistetään korvan taakse.


Onneksi minun ei tarvitse odottaa viikkoa että näen seuraavan jakson joka on taas koko sarjan parhaimpia. Balsamia haavoille.

Pinnallisten huomioiden osio:

Minua vituttaa se, että tämä näky tuhlattiin tähän jaksoon. Pojat smokeissa.


Pyydän anteeksi siniseltä stressipalloltani. Jakson puolessa välissä puraisin sitä ja jakson päätteeksi se lensi seinään. Toisaalta, sen koko olemassaolon tarkoitus on stressin kanavoiminen ja lievittäminen joten suck it up, stressipallo.

What would Metallicar do? -osio:

Siihen liittyy käsirautoja, kahleita, kahdenkeskistä aikaa, paljon hikeä ja alastomuutta Belan kanssa. Sekä pölyinen, syrjäinen soratie joka on pitkä, jossa on paljon mutkia, isoja kiviä tien reunalla johon ihmisruumiin paiskautuminen ei tekisi sanottavia jälkiä, sekä matka autopesulaan pesemään mahdolliset verijäljet pois. Metallicarille tämä saattaisi olla aika orgastinen kokemus, Belasta en olisi niin varma.

1 kommentti:

  1. "Ooksä tosissas!?" -äänestäjälle: Olen. Erittäin tosissani.

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails