keskiviikko 12. elokuuta 2009

0218 - Hollywood Babylon

Viimekertaisen itkufestivaalin jälkeen oli toisaalta hupaisaa, mutta toisaalta myös hieman hämmentävää katsoa näin kevyttä ja huumoripitoista jaksoa. Jaksohan on oikeastaan aika hauska, täynnä pieniä piikkejä ja sisäpiirin vitsejä Hollywoodin toimintatavoista.

Mikä parasta, jakso osoittaa että tekijöillä on aika vankka itseironinen huumorintaju, eivätkä he pelkää fanejaan. Vaikka fanit (siis "fan", joka tarkoittaa myös tuuletinta ) repivätkin joskus tuottajaparkoja kappaleiksi. Heh, kyllä nauratti! :-)


Sam oli tässä jaksossa sopivan alavireinen ja vähäpuheinen, sulkeutunut siihen konemaiseen metsästäjämoodiin, johon hän menee aina kun jotain pahaa on tapahtunut. Minusta hänen asenteensa ja reaktionsa oli täysin sopiva edellisen jakson tapahtumiin nähden, enkä kaivannut enempää selitystä hänen käytökselleen.


Minusta oli samaan aikaan sekä hauskaa että jotenkin surullista katsoa, miten vilpittömän innoissaan Dean oli päästessään seikkailemaan elokuvan kuvauspaikalla. Minä samaistuin häneen aivan valtavasti, olisin varmaan itsekin yhtä innoissani päästessäni kauhuelokuvan kuvauksiin, ilmaisen ruuan ja juoman äärelle tapaamaan alan ihmisiä. Fiilis olisi sanalla sanoen mahtava. Mutta toisaalta minua suretti se siksi, että tiedän Deanin innostuksen johtuvan osittain hänen riittämättömyyden tunteestaan suhteessa oikeaan elämäänsä. Dean on etsimässä pakoteitä ja ulospääsyä, jotain muuta kuin mitä hänen nykyinen elämänsä tarjoaa.


Jakson hauskinta antia olivat tietenkin ne kaikki sisäpiirin vitsit. Hell Hazers II: The Reckoning -elokuvan trailerissa vilahtaakin meidän kaikkien niin rakastama rasistinen tappajarekka (hei rekka!) ja Scarecrow'n viikatetta heilutteleva linnunpelätin. "This Bad Boy Doesn't Stop For Pedestrians" sanotaan Killer Truck -elokuvan julisteessakin, joten paras se kai on uskoa että se on läpeensä paha. Se rekka siis, ei Route 666 -jakso.

Minä pidin Tara Benchleystä. Nätti, hauska, kiva hahmo joka oli kirjoitettu kaiken lisäksi miellyttäväksi ja sydämelliseksi ihmiseksi. Sisäpiirin vitsi jaksossa oli, että hän on esiintynyt Boogeyman -elokuvassa. Tosiasiassa naispääosaa tässä Eric Kripken käsikirjoittamassa kamalan huonossa elokuvassa esitti Emily Deschanel, Bones-sarjan päätähti. En voi olla ajattelematta, että tummahiuksinen ja hoikka Tara Benchley oli kirjoitettu peilaamaan Emily Deschanelia. En tosin tiedä, onko Emily Deschanel koskaan päässyt punkkaan Jensen Acklesin kanssa niin kuin Tara pääsi Deanin kanssa, mutta sehän asia ei minulle kuulu. :-)


Entä sitten käsikirjoittajaraukka, joka joutuu katsomaan sivusta kun aivottomat Hollywood-pellet silpovat hänen alkuperäiskäsikirjoitustaan tehdäkseen siitä tyhmemmän ja enemmän suureen yleisöön vetoavan? Sääliksi kävi jätkää, mutta kummitusten kanssa leikkiminen ei ole koskaan hyvä ajatus. Hän sai, mitä oli tilannutkin.


Pinnallisten huomioiden osio:

Mikäs siinä Gilmoren tyttöjen kuvauspaikassa niin pelottaa? Sam pelkää varmaan kaksoisolentoaan. :-)


Hei Gary Cole, aka Jack Killian! Keskiyön kutsu oli hyvä sarja.


Sehän on Donnan isä 70's show -sarjasta!


"You know, maybe the spirits are trying to shut down the movie because they think it sucks. 'Cause, I mean, it kinda does."
Olen Samin kanssa harvinaisen samaa mieltä. Maailmassa on harvoja niin kamalia asioita kuin huono, ylipitkä kauhuelokuva.


Kyllä muakin hymyilyttäisi. :-)

Pisteet sekaisin olevasta tukasta. Se ei ole mennyt oikein, ellei tukka ole takussa ja pörröinen sen jälkeen.


Sam tosin ei saa naista seuraavaan kahteen vuoteen ja silloinkin se on demoni. Joka kuolee. Poikaparka on kyllä maailman tehokkain sukupuolitauti, ei voi muuta sanoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails