perjantai 3. heinäkuuta 2009

0201 - In My Time of Dying

Devil's Trap ja In My Time of Dying ovat mielestäni yhdet tämän sarjan parhaimpia ja tiiviimpiä kahden jakson yhteispaketteja. Molemmissa on sopiva sekoitus sarjan isompaa mytologiaa, perhedynamiikkaa, viikon hirviötä ja loistavia sivuosia.


Tässä jaksossa tapaamme Viikatenainen Tessan joka yrittää vain tehdä työnsä ja viedä Deanin sielun sinne minne sen pitäisikin mennä, kunnes hänet keskeytetään tylysti. Ei ihme, että se jää vähän kaivelemaan häntä. Viikatenaisen työ kun on tärkeä osa tätä luonnon kiertokulkua eikä se nyt vaan sovi, että joitain tyyppejä tuosta noin vaan napataan pois jonosta. Vaikka miten olisi enkeleitä suojelemassa ja vaikka miten näiden tyyppien isät tekisivät sopimuksia heidän sielustaan ajaakseen omia tarkoitusperiään.


Miten minä aina liikutunkaan kyyneliin kun näen tämän surkean näyn? Voi Metallicar. ;-( Uhraa jopa oman kauniin ulkomuotonsa pelastaakseen poikansa. Onneksi nämä 1960-luvun lopun bensasyöpöt jenkkiautot ovat sen verta lujaa tekoa, ettei niitä noin vaan nujerreta.


Kuten ei Samiakaan. Samin uhrautuminen veljensä puolesta on niin intensiivistä ja jopa pelottavaakin. Hän on oikeasti valmis tekemään mitä vaan Deanin puolesta ja henkiolento-Dean tajuaakin sen. Harmi ettei hän muista henkiolentona olostaan yhtään mitään.


John puolestaan yrittää epätoivoisesti riipiä kokoon viimeisiä Vuoden Isä -palkinnon rippeitä tunnustamalla Deanille, ettei olisi saanut sälyttää tämän harteille niin paljon vastuuta niin pienestä pitäen. Meinaatko, John? Meinaatko, että oli vähän huonoa vanhemmuutta jättää kaksi pikkulasta vuorokausiksi keskenään ja pistää kaikki vastuu sen vanhemman pikkulapsen kontolle, vain jotta sinä voisit toteuttaa omaa ristiretkeäsi? Mutta sitten ne pisteet viedään häneltä saman tien pois kun hän saman tien iskee Deanin harteille lisää Samia koskevaa vastuuta. Ihan tuosta noin vain, hymy huulilla.


Oi jumaliste mikä kusipää. Nyt hänestä tulee kuitenkin demonien vaiva sillä kusipää-John menee ja kunnon Winchester-Campbellin tapaan tekee sopimuksen demonin kanssa pelastaakseen rakkaansa/ajaakseen omaa asiaansa. Ja kierre sen kuin syvenee.


Vitsi tämä perhe on tärähtänyt.

Pinnallisten huomioiden osio:

Kyllä minuakin Tessana ottaisi päähän, jos tämä olisi päässyt minulta pakoon. Pyjamahousut ja T-paita eivät ole koskaan näyttäneet näin hyviltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails