maanantai 8. kesäkuuta 2009

0115 - The Benders

Syvä joki Supernaturalin malliin ja samalla perusjaksojen parhaimmistoa.


Hirviö ei olekaan yliluonnollinen, vaan inhimillistä pahuutta puhtaimmillaan. Kuten Dean asian kiteyttää: "Demons I get, people are just crazy", sillä niinhän se on. Todellinen pelottava pahuus asuu ihmisissä itsessään. Eikä tule muuten olemaan ensimmäinen kerta, kun Dean lähtee etsimään kadonnutta veljeään.

Epätoivoinen Dean etsimässä jäljettömiin kadonnutta Samia on todella jännää katsottavaa. Dean, joka yleensä ylenkatsoo auktoriteetteja, juoksee ensi töikseen poliisin puheille ja on todellakin valmis tekemään kaikkensa löytääkseen pikkuveljensä. Deanin suojeluvaisto pikkuveljensä suhteen on uskomattoman vahva, siitä ei pääse yli eikä ympäri.


Ihmismetsästäjien vankina oleva Sam puolestaan osoittaa, että hän osaa kyllä huolehtia sekä itsestään että tarvittaessa muistakin. Hän on neuvokas, pitää päänsä kylmänä ja pärjää lähitaistelussakin kunnoitettavan hyvin. Mutta parhaiten toimii Deanin ja Samin yhteistyö.


Apulaissheriffi Kathleen kuuluu suosikkisivuhahmoihini. Kathleen on peloton, ammattimainen, järkevä, mutta inhimillinen ja sympaattinen. Minä tunsin ihan aitoa sympatiaa häntä kohtaan, kun hän sai tietää kadonneen veljensä joutuneen Benderin hullun perheen uhriksi. Olisin minäkin ampunut siinä tilanteessa sen sairaan pappa Benderin kuin kapisen koiran.

Lisäksi minulla on tiettyä lukkarinrakkautta Kathleeniä esittänyttä Jessica Steeniä kohtaan, sillä hän esiintyi Captain Power and the Soldiers of the Future -sarjassa jota rakastin lapsena. Tällainen Sky Channelin kasvatti kun olen.

Tosin nyt mietin taas ällöttyneenä, että minkäköhänlainen suhde 13-vuotiaalla Missyllä ja hänen veljillään onkaan.... Varmaan sellainen, jota tietyt Supernatural-fanit kuvittelevat Samin ja Deanin välille. Yök.


Tämän jakson innoittamana katsoin sitten pari vuotta sitten Godzilla vs. Mothra -elokuvan. Oli kuulkaa loistava, tosin itse Godzilla jäi vähän statistin rooliin. Ilmankos se oli niin vihainen koko leffan ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails