lauantai 6. kesäkuuta 2009

0113 - Route 666


Racism is bad, kids. Mmmkay?

Ah, Route 666, rakas vanha ystäväni. Tämä jakso on niin hölmö, sen idea rasistisesta rekasta on niin naurettava ja Cassieta esittävä Megalyn Echikunwoke niin käsittämättömän puiseva näyttelijä, että tätä jaksoahan voisi jopa inhota. Mutta minusta tämä menee jo niin huonoksi, että se on oikeastaan todella hauska, silloin tällöin katsottuna.

Olisinpa halunnut saada osani siitä tavarasta, jota käsikirjoittajien huoneessa polteltiin silloin kun joku sai päähänsä että jakso rasistisesta kummitusrekasta olisi hyvä idea. Maailmahan on täynnä tarinoita kummittelevista kulkuvälineistä, aina autoista juniin ja lentokoneisiin, mutta että piti se rasisimi sitten heittää vielä sekaan? Koko käsikirjoitus on yhtä sotkua, epäjohdonmukaisuuksia on joka paikassa ja dialogi on jotain aivan kamalaa. Jotain tämän jakson teon aikana on kyllä polteltu, se on varma.

Cassien ja Deanin suhde on periaatteessa ihan mielenkiintoinen noin ideatasolla, mutta heille kirjoitetussa dialogissa ei ole päätä eikä häntää. Heidän niin sanotut syvälliset keskustelunsa olivat minusta lähinnä käsittämätöntä siansaksaa, joissa ei ollut mitään pointtia. Voidaan me yrittää olla yhdessä, eiku ei voidakaan, nyt riidellään ja sitten rakastellaan ja sitten jutellaan.

No kyllä muakin hymyilyttäisi...

Kiitos kuitenkin siitä rakastelusta. Sitä oli kiva katsoa. Monta kertaa peräkkäin. Köh. :-)

Jälleen on sanottava, että ei jotain pahaa ettei jotain hyvääkin. Samin suhtautuminen Deaniin on jakson parasta antia. Sam on niin vilpittömän yllättynyt mutta samalla vilpittömän iloinen siitä, että sängynpäätyyn viiltoja keräävällä isoveljellä onkin menneisyydessään ihan oikea seurustelusuhde, että hän ei meinaa pysyä nahoissaan. Sam on saanut niin usein kuulla Deaniltä kuittailuja tytöistä, että nyt pikkuveli haluaa iskeä takaisin niin kuin ärsyttävä pikkuveli vaan voi. Oikein kuuli, kun Sam lällätteli päässään että "Dean ja Cassie ne yhteen soppii..." Ja taas pikkuveli oppi isoveljestä jotain uutta ja tärkeää.


Loppuun haluan sanoa, että mielestäni se rasistirekka oli vaan väärinymmärretty sieluparka, joka halusi osoittaa tosirakkaudelleen Metallicarille vain hieman hellyyttä. Eikä sille koskaan annettu siihen mahdollisuutta. Kuinka surullista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails