sunnuntai 31. toukokuuta 2009

0108 - Bugs

Bugs jatkaa samalla kaavamaisella ja yllätyksettömällä linjalla Hookmanin kanssa, tosin hieman kömpelömmin ja uskomattoman typerällä loppuratkaisulla varustettuna. Monet fanit nimeävät tämän yhdeksi sarja huonoimmista jaksoista. Minun mielestäni se ei varsinaisesti ole huono, mutta aika mitätön ja helposti skipattava se on.

Jälleen kerran itse idea, intiaanien langettama kirous vanhojen asuinalueidensa ylle, on aika loppuun käytetty eikä siitä saa mitään yllätyksiä irti. Ötökkäefektit voisivat olla jopa karmivia, mutta ontuvan toteutuksen vuoksi ne ovat vain naurettavia. Mitään mielenkiintoista ei tarinan puolesta varsinaisesti tapahdu, Sam ja Dean vain kulkevat ympäriinsä selvitellen juttua ja keskustellen ihmisten kanssa.


Lopulta sitten heilutaan noin 10 minuuttia talon ullakolla joka on täynnä ampiaisia ja poltellaan niitä kotitekoisella liekinheittimellä. Kunnes, TA-DAA, noin vartin kestäneen yön jälkeen aurinko nousee ja ötökät häipyvät, vieden kirouksen mennessään. Jos ei itse jakso ole varsinaisesti huono, niin hutkimalla tehty loppuratkaisu on.


Jälleen täytyy tosin sanoa, ettei niin pahaa ettei jotain hyvääkin. Winchesterin perhedynamiikkaa valotetaan taas hieman, Samin ja Deanin erilaista suhtautumista isäänsä tuodaan enemmän esille sekä ensimmäiset merkit siitä, että Johnista on Maryn kuoleman jälkeen kehkeytynyt aikamoinen itsekäs paskiainen, ovat nähtävissä. Se, miten kiltistä, rauhallisesta Johnista kehittyi sellainen kuin miksi hän lopulta muuttui, on käsittämättömän surullista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails