sunnuntai 31. toukokuuta 2009

0106 - Skin

Tämä jakso puolestaan on yksi kaikkien aikojen lempijaksoistani. Juonellisista epätasaisuuksistaan ja muutamasta hämmentävästä kohtausten välisestä leikkauksesta huolimatta minusta tässä jaksossa Supernatural esiintyy monessa mielessä parhaimmillaan.


Jakson pääpahis, muodonmuuttaja, on todella karmiva tapaus kaikista pahimmalla tavalla, sillä se on myös traaginen hahmo. Epämuodostuneena syntynyt hirviö oppii muuttumaan keneksi se haluaa, mutta yksinäisyys on tehnyt siitä hullun, etenkin onnellisia perheitä ja pariskuntia vainoavan sarjamurhaajan. Kun se sitten ottaa Deanin hahmon ja pääsee käsiksi Deanin ajatuksiin, niin selviää että Deanillä onkin jotain hampaankolossa Samin suhteen. On kateutta ja vieraantuneisuuden tunteita, jotka purkautuvat vielä rajustikin. Eikä taida Dean vielä tässä vaiheessa tietää, että hän tulee missaamaan muutamatkin omat hautajaisensa.

Sam puolestaan alkaa tajuta, että metsästäjänä hänellä ei ole varaa ystävyyssuhteisiin. Kaikki siteet on katkaistava jos aikoo jatkaa perheen bisneksessä.

Ainoa asia, mikä minua vähän häiritsi tässä jaksossa on Samin opiskelukaverin Beckyn näyttelijä. Tässä nähdään valitettava varoittava esimerkki siitä, missä Supernatural menee metsään naishahmojensa kanssa. Hahmo on sinänsä hyvä ja toimiva, mutta näyttelijä on aika toivoton eikä saa hahmoon eloa. Tämä on vasta alkusoittoa sille neloskauden katastrofille, mutta olisinpa aikoinaan osannut ennakoida sen niin olisin voinut psyykata itseäni kestämään Genevieve Cortesea hieman paremmin.


On tässä jaksossa myös esimerkki yhdestä osa-alueesta, jota en kaipaa ensimmäiseltä tuotantokaudelta, nimittän ne kököt efektit. Toisaalta ne ovat joskus hauskoja, mutta toisaalta ne vain hävettävät. Esimerkkinä Deanin kohtaaminen hänen hahmonsa ottaneen kuolleen muodonmuuttajan kanssa. Perus-Photoshopilla saa parempaa jälkeä aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails